Haber-Foto: Mustafa Işık

İsrailliler  "Özgür Filistin" diyen Türk Futbolcuya Saldırdı! İsrailliler "Özgür Filistin" diyen Türk Futbolcuya Saldırdı!

Nesine TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Tokat Belediye Plevnespor, 5. Hafta karşılaşmasında evinde, 23 Elazığ Futbol Kulübü’nü ağırladı. Gaziosmanpaşa saat 15.00’da başlayan futbol karşılaşmasını Serkan Gürbüz, yönetti. Cumartesi günü olması nedeniyle Belediye Kütahya F.K ve Kırşehir Futbol Spor Kulübü maçlarına nazaran hatrı sayılır futbolseverler maçı takip etti.

Yusuf Tokaç Maçı Tribünden Takip Etti
Tokat Belediye Plevnespor Teknik Direktörü Yusuf Tokaç, 29 Eylül 2024 tarihinde oynanan Kemerkent Bulvarspor - Tokat Belediye Plevnespor karşılaşmasında hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 1 maç, ihraç sonrası hakaretlerinden dolayı ise 3 maç olmak üzere toplamda 4 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası almıştı. Tokaç, evinde 23 Elazığ Futbol Kulübü maçını cezası nedeniyle, maçı tribünden takip etti.

Maçtan Notlar

Dakika 6: Tokat Belediye Plevnespor’dan Mustafa, rakip ceza sahasına girdi. Adrese teslim ortayı kafayla ağlara gönderen Deniz, Plevnespor’u 1-0 öne geçirdi. 

Dakika 10: Tokat Belediye Plevnesporlu Özgür’ün oyuna katkısıyla rakip sahada daha fazla yer almaya başladı ancak topu fazla ayağında tutunca, rakip futbolcu araya girerek topu uzaklaştırdı.

Dakika 12: Tokat Belediye Plevnesporlu Ömer Han’ın korner atışında gönderdiği topa, Emin Kaan müdahale edemedi ve takım adına önemli bir pozisyon kaçtı.

Dakika 16: Tokat Belediye Plevnesporlu Haydar’ın pasında kaptan Muhsin, topu kafa ile kaleci Muhammet Doğukan’a verdi. Doğukan, topu rahatlıkla kontrol etti.

Dakika 20: 23 Elazığ F.K’lı oyuncu, serbest vuruştan ev sahibi ceza sahasına gönderdiği topa Sezer dokunamadı ve takım adına önemli bir fırsat kaçtı.

Dakika 24: Tokat Belediye Plevnesporlu Emin’in uzun pasında, kalesini terk eden Akın, topu ceza sahasından uzaklaştırdı.

Dakika 25: 23 Elazığ F.K’lı oyuncu, yaklaşık 20 metreden kaleci Muhammet’in auta çıkacağını düşündüğü topu bıraktı, ancak top ev sahibinin üst direğinden geri döndü.

Dakika 30: Tokat Belediye Plevnespor’un ataklarında Deniz, ceza sahasına girdi. Takım arkadaşı Mustafa’ya verdiği ara pas, kaleci Akın’ın kontrolünde auta çıktı.

Dakika 36: 23 Elazığ F.K’lı Burak’ın serbest vuruşla ceza sahasına gönderdiği topa kimse dokunamayınca, top auta çıktı.

Dakika 39: 23 Elazığ F.K’lı Burak’ın şutunu Tokatspor defansı kornere gönderdi. Kornerden gelen topu Deniz ceza sahasına soktu, ancak kaleci Akın topu yatarak kontrol etti.

Dakika 45: 23 Elazığ F.K’lı Koray’ın şutunu kaleci Muhammet rahatlıkla kontrol etti. İlk yarının uzatmalarında, Tokat Belediye Plevnesporlu Muhsin’in ceza sahasına yaptığı ortada Mustafa, mutlak bir gol fırsatını değerlendiremeyerek ikinci golü kaçırdı.

İlk Yarı Sonucu: Tokat Belediye Plevnespor: 1 – 23 Elazığ Futbol Kulübü: 0

Maçın İkinci Yarısı

Dakika 49: Tokat Belediye Plevnesporlu Murat Can’a yapılan faul sonrası kazanılan serbest vuruşu kaptan Muhsin ceza sahasına gönderdi. Topla buluşan Plevnesporlu oyuncunun şutu, kaleci Akın’da kaldı.

Dakika 50: Tokat Belediye Plevnesporlu Haydar’ın ceza sahasına gönderdiği top, kalesini terk eden Akın’ın ellerinde kaldı.

Dakika 61: 23 Elazığ F.K’lı Muzaffer’in ceza sahasına gönderdiği topu Tokat Belediye Plevnespor defansı son anda röveşatayla uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

Dakika 67: Tokat Belediye Plevnesporlu Muhammed topu kontrol edemeyince Mustafa'nın vuruşu auta çıktı, bu da tribünlerden tepki topladı.

Dakika 78: Elazığ F.K’lı Mustafa’nın şutunu Plevnespor defansı kornere gönderdi. Kornere gelen topa Mustafa Yavaş vurdu, ancak top kaleci Muhammet’te kaldı.

Dakika 82: Elazığ F.K’lı Kubilay, ara pasını alamayınca top auta çıktı ve tribünler rahat bir nefes aldı.

Dakika 90+7: Maçın sonucu Tokat Belediye Plevnespor: 1 – 23 Elazığ Futbol Kulübü: 0 olarak sona erdi.

Maçta Sonu Açıklamalar
Nesine TFF 3. Lig 1. Grup 5. Hafta karşılaşmasında, Tokat Belediye Plevnespor’un Deniz Pala’nın ayağından bulduğu golle 1-0 kazanılan 23 Elazığ Futbol Kulübü maçın ardından Tokat Belediye Plevnespor Asbaşkanı Ahmet Akcan, yardımcı antrenör Mert Zafer Aydın, kaptan Muhsin Polat ve Deniz Pala açıklamalarda bulundular.

Ahmet Akcan: “Altın Değerinde Bir Galibiyet Aldık” 
Tokat Belediye Plevnespor Asbaşkanı Ahmet Akcan, “Altın değerinde bir galibiyet aldık. Şu anda çok mutluyuz. 3 puanı aldık ve bu bizim için çok önemliydi. İnşallah önümüzdeki hafta tam kadro sahaya çıkacağız. Biliyorsunuz, dört haftadır puan alamıyorduk. İki mağlubiyet ve iki beraberlik var. İnşallah bundan sonra şans bizden yana olacak ve tam kadro devam edeceğiz. Şeytanın bacağını kırdık, Allah razı olsun. Sahada 90 dakika boyunca mücadele eden tüm futbolcularımızı tebrik ediyorum.” dedi.D S C 0497Mert Zafer Aydın: “Beklediğimiz Bir Galibiyetti Ama Biraz Geç Geldi”
Yardımcı Antrenör Mert Zafer Aydın, “Allah’ın izniyle şeytanın bacağını kırdık ve galip geldik. Mücadele eden bütün futbolcularıma, hocalarıma, başkanlarıma ve bize güvenen herkese teşekkür ediyorum. Beklediğimiz bir galibiyetti ama biraz geç geldi. Daha önce almak istiyorduk ama bundan sonra inşallah devamı gelecek. Bu bir imtihan, Allah’ın izniyle bundan sonrası daha güzel olacak. Haftaya Artvin deplasmanında Hopaspor'la karşılaşacağız. Oradan da puan veya puanlarla döneceğiz inşallah.” diye konuştu.D S C 0513Muhsin Polat: “Üç Puanı Almak Çok Önemliydi”
Kaptan Muhsin Polat, “Zor bir süreçten geçiyoruz. Puan kaybetmeme duygusu var. İlk yarıda çok iyi mücadele ettik. İkinci yarıda ise, son iki üç haftadaki kötü gidişatın da etkisiyle skoru korumak için biraz geri çekildik. Ama önemli olan kazanmaktı. Üç puanı almak çok önemliydi. Çoğu kişi de içeride bu maçın kazanılacağını bekliyordu. Bundan sonraki süreçte inşallah hem daha iyi futbol oynayacağız hem de bir seri yakalayarak önümüze bakacağız. İlk adımı attık, devamı gelecek inşallah. Dediğim gibi, şeytanın bacağını kırdık ve devamını getireceğiz. İçeride veya dışarıda fark etmeyecek artık. Biliyorsunuz geçen sene ara sıra stil yapıyordum. Bu sene bunun devamını yapmak istedim. Stil değişikliğine gittim. Bugün oynadığımız maçı da kazandık, bu bir totem gibiydi benim için. Bekliyordum, "Yapacağım, yapacağım" diyordum, bu haftaya nasip oldu. Çok şükür galibiyetle de geldi.” değerlendirmesinde bulundu.D S C 0499Deniz Pala: “Tokat Belediye Plevnespor’da İlk Golümü Atmak Nasip Oldu”
Forvet oyuncusu Deniz Pala, “Maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Doksan dakika boyunca çok iyi mücadele ettik. Gol atmanın sevincini yaşıyorum. Tokat Belediye Plevnespor’da ilk golümü atmak nasip oldu, inşallah devamı gelir.” açıklamasında bulundu.D S C 0507

Editör: Mustafa Işık