Haber-Foto: Mustafa Işık

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), 2024-2025 akademik yılı ve aynı zamanda hayata geçirilen Tazelenme Üniversitesi’nin açılış törenini, geniş katılımlı bir etkinlikle gerçekleştirdi. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili ve TBMM 27. Başkanı İsmail Kahraman, Tokat Valisi Abdullah Köklü, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt, AK Parti Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan ve Cüneyt Aldemir, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, il protokolü, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.D S C 0548Müzik Dinletisi ile Başladı
Tören, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisiyle başladı. Misafirler, öğrencilerin performanslarını ilgiyle dinlerken, salonda kültürel ve sanatsal bir atmosfer oluşturuldu. Dinletinin ardından, protokol konuşmalarına geçildi.

Tokat’ta dolu yağışı yaylayı beyaza bürüdü Tokat’ta dolu yağışı yaylayı beyaza bürüdü

Prof. Dr. Fatih Yılmaz: "Tazelenme Üniversitesi ile Toplumsal Sorumluluğumuzu Gösteriyoruz"
Açılış konuşmasını yapan TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, katılımcılara hitaben üniversitenin yeni akademik yıla başlamasının heyecanını ve gururunu paylaştı. Yılmaz, konuşmasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin bu yılki hedeflerinden bahsederken, "Üniversitemiz, araştırma ve inovasyon konusunda her zaman öncü olmayı hedeflemiştir. Akademik kadromuzun gayretiyle ulusal ve uluslararası başarılarımızı artırmaya devam edeceğiz." dedi. Ayrıca, bu yıl hayata geçirilen Tazelenme Üniversitesi projesine de değinen Rektör Yılmaz, "Tazelenme Üniversitesi ile 60 yaş üstü bireylerimize yeni öğrenme fırsatları sunuyoruz. Onların deneyimlerini genç nesillerle buluşturmayı ve kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam sağlamayı amaçlıyoruz. Bu proje, üniversitemizin toplumsal sorumluluğunu bir kez daha ortaya koymaktadır." şeklinde konuştu.D S C 0559Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu: "Üniversiteler Şehirlerin Ruhudur"
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, üniversitelerin şehirlerin kalkınmasındaki rolüne dikkat çeken bir konuşma yaptı. Yazıcıoğlu, "Üniversiteler, toplumları bilgiyle besleyen bilim yuvalarıdır. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, 32 yıldır Tokat’ın her açıdan kalkınmasına katkı sağlayan bir eğitim kurumudur. Dördüncü sanayi devrimi olarak adlandırılan bu dönemde, yapay zeka uygulamaları ve akıllı sistemler gibi yenilikleri üniversitemizle birlikte şehrimize kazandırıyoruz." dedi. Tokat’ın bilim ve sanat alanında birçok ilke imza attığını belirten Yazıcıoğlu, "Şehrimizin bilimsel altyapısını geliştirirken, Tokat’ın tarihi ve kültürel zenginliğini de korumak için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.D S C 0561Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt: "İsmail Kahraman, Bir Dava Adamıdır"
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, açılış konuşmasında İsmail Kahraman’ın Türk siyasetinde ve kültür hayatında önemli bir yeri olduğuna vurgu yaptı. Beyazıt, "Sayın Kahraman, bir dava adamıdır. Milli Türk Talebe Birliği’nden bugüne kadar her milli meselede kurucu olmuş, yol gösterici bir isimdir. Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması konusundaki mücadelesi, onun azmi ve inancının bir simgesidir." dedi. Kahraman’ın Türkiye’ye olan hizmetlerinden bahseden Beyazıt, "Bugün burada bir kez daha, ülkemize kattığı değerlerden dolayı kendisine şükranlarımızı sunuyorum." ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.D S C 0565Tokat Valisi Abdullah Köklü konuşmasında, akademik açılış dolayısıyla hazırlanan programdan dolayı Rektörümüze teşekkür etti. TOGÜ’nün topluma hizmet noktasındaki öncülüğünü bir kez daha görmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Valimiz 2024-2025 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.D S C 0567İsmail Kahraman: "Gençlerimize Millî Ruh Aşılamalıyız"
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili ve TBMM 27. Başkanı İsmail Kahraman, "Eğitim ve Öğretimimiz" başlıklı açılış dersinde, milli ve manevi değerlerin eğitim sisteminde daha fazla vurgulanması gerektiğine işaret etti. Kahraman, "Gençlerimize milli ruhu aşılamamız, onlara manevi ve milli değerlere saygıyı öğretmemiz gerekiyor. Plevne Kahramanı Gaziosmanpaşa’nın şehrinde yer alan bu üniversitede böyle bir açılış dersi vermek benim için büyük bir mutluluktur." diyerek, gençlere yönelik tavsiyelerde bulundu. Konuşmasında, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin gelişimini memnuniyetle takip ettiğini belirten Kahraman, "Bu üniversite, bilimsel alanda büyük adımlar atarak bölgesel kalkınmaya katkı sunmaya devam ediyor." dedi.D S C 0601-1D S C 0605-1D S C 0607-1D S C 0608-1Tören Hediye Takdimi ve Fotoğraf Çekimi ile Sona Erdi
Açılış dersinin ardından, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili ve TBMM 27. Başkanı İsmail Kahraman’a teşekkürlerini sunarak bir hediye takdim etti. Ardından, Kahraman da Rektör Yılmaz’a bir hediye verdi. Program, törene katılan protokol üyeleri ve Tazelenme Üniversitesi öğrencileriyle birlikte çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.

D S C 0571-1D S C 0573D S C 0574D S C 0578D S C 0579D S C 0582D S C 0584-1D S C 0585D S C 0587-1D S C 0589D S C 0591-1D S C 0594D S C 0596-1D S C 0597-1D S C 0614-1D S C 0615D S C 0619-1D S C 0622-1

Editör: Mustafa Işık