TFF’den Merkür Jet Erbaaspor’a 42.000 TL, Yusuf Tokaç’a 4 Maç Ceza!

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, UTMB Dünya Serisi Tanıtım Toplantısı'nda konuştu: Gençlik ve Spor Bakanı Bak, UTMB Dünya Serisi Tanıtım Toplantısı'nda konuştu:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 2024 yılı disiplin cezalarını açıkladı. Nesine 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Merkür Jet Erbaaspor, taraftarlarının sebep olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ihtar cezası alırken, saha olayları sebebiyle 42.000 TL para cezasına çarptırıldı. Nesine 3. Lig 1. Grup’ta yer alan Tokat Belediye Plevnespor’un teknik direktörü Yusuf Tokaç ise hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareket ve hakaret suçlarından toplam 4 maç soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 13.500 TL para cezası aldı.

TFF’nin Resmi Açıklaması
TFF’nin yaptığı açıklamada, 29 Eylül 2024 tarihinde oynanan Merkür Jet Erbaaspor - Karaman FK maçında taraftarların çirkin ve kötü tezahüratta bulunması sonucu ilk defa ev sahibi oldukları bir maçta böyle bir olay yaşandığı için kulübe ihtar cezası verildiği belirtildi. Aynı karşılaşmada yaşanan saha olayları nedeniyle Merkür Jet Erbaaspor’a 42.000 TL para cezası uygulandı.Erbaaspor, Karaman Futbol Kulübü Maçına Hazırlanıyor (7)

Tokat Belediye Plevnespor’un teknik direktörü Yusuf Tokaç ise 29 Eylül 2024 tarihindeki Kemerkent Bulvarspor - Tokat Belediye Plevnespor karşılaşmasında müsabaka hakemine yönelik ihraç öncesi ve ihraç sonrası sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 6.750 TL para cezası, aynı müsabakada Tokaç’ın, ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 6.750 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilirken toplamda 4 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile cezalandırıldı. Ayrıca Tokaç’a toplamda 13.500 TL para cezası kesildi.I M G 6813

Editör: Mustafa Işık