Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Tokat Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan heyetinin seçimiyle devam eden genel kurulda, Divan başkanlığına Prof. Dr. Ahmet İnanır, Emin Ulu ve Tekin Gür seçildi. Yapılan konuşmaların ardından dernek faaliyet raporları ve denetim raporları okunarak ibra edildi. Yönetim için tek aday listesi sunuldu ve Ali Bal’ın başkanlığında yeni yönetim kurulu şekillendi.
Yeni yönetime; Av. Hülya Altunsoy, Mustafa Karamanoğlu, Dr. Yaşar Şimşek, Doğan Yüzer, Dr. Şaban Banaz, Merve Yılmaz, Betül Gökçe, Çiçek Demirci, Yunus Yılmaz ve Habib Erdem yer aldı. Ayrıca, İstişare Kurulu’na Tokat eski Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Prof. Dr. Ömer Faruk Sönmez, Dr. Ahmet Akgül, Mustafa Uçurum ve Hasan Erdem seçildi.

Vekil Bulut'tan, Tokat'ın Tüm Beldelerine 2026 Yılında Doğalgaz Müjdesi Vekil Bulut'tan, Tokat'ın Tüm Beldelerine 2026 Yılında Doğalgaz Müjdesi

Genel Kurulda yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeleyen Ali Bal yaptığı konuşmada, 2021 yılından bu yana dernek başkanlığı görevini sürdürdüğünü belirterek, “Kültürümüze sahip çıkmalıyız.  Kurumlarla  iş birliğini önemsiyoruz. Derneğin Tokat Şubesinin kuruluşundan itibaren görev aldık, dilimiz için yapılan önemli çalışmalara katkı sunduk. İlimizde yaptığımız kültür ve sanat çalışmalarıyla Tokat’ı gündeme taşıdık.  Türkçemize sahip çıkacağız. Kültürel anlamda ilimizi tanıtmak için yoğun çalışmalar yaptık, bundan sonra da çalışmalarımız artarak devam edecek.” Dedi.   

Derneğin Tokat Şubesinin kuruluşundan itibaren görev alan şube başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine ve dernek çalışmalarına destek veren kamu kurum ve kuruluşlarına  teşekkür eden Bal, yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek konuşmasını bitirdi.  
Genel Kurul sonunda konuşma yapan Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, “Dil varlığın evidir.” diyor Heidegger. Bu ev bizim kalemizdir, kimliğimizdir. Bu kimliği korumak gerekir.” Dedi. 

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ile iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirten Kır, “TDED Tokat Şubesi ile iş birliği içinde çocuklarımıza, gençlerimize ulaşacağız. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi başta olmak üzere ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içinde şehrimize, dilimize, kültürümüze hizmet edeceğiz.” Şeklinde konuştu. 

Derneğin İstişare Kurulu’na  Tokat eski Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Prof. Dr. Ömer Faruk Sönmez, Dr. Ahmet Akgül, Mustafa Uçurum ve Hasan Erdem seçildi. 
 



 
 

Editör: Elvan Mert