Haber: Mustafa Işık

Nesine TFF 3. Lig 1. Grup'ta ligin 6. haftasında Artvin Hopaspor, evinde Tokat Belediye Plevnespor’u konuk etmeye hazırlanıyor. Artvin ekibinin teknik direktörü Taner Araz, maç öncesinde Tokat Hürsöz muhabiri Mustafa Işık’a önemli açıklamalarda bulundu. Araz, ligde kalma hedeflerinin olduğunu ve Tokat Belediye Plevnespor karşısında alacakları puanların kendileri için kritik olduğunu vurguladı.Whatsapp Image 2024 10 10 At 13.24.50"Ligde Kalma Amacımız Var"
Maçın, ligde kalma mücadelesi verdikleri bu süreçte çok önemli olduğunu belirten Araz, Tokat Belediye Plevnespor'un kuruluş amacını bildiğini ve en kötü ihtimalle Play-Off oynamayı hedeflediklerini ifade etti. Araz, "Bizim için çok önemli bir maç. Çünkü ligde kalma amacımız var. Tokat’ın kuruluş amacını biliyorum; en kötü ihtimalle Play-Off oynamak için kuruldu. Buradan puan almak istiyoruz, özellikle de galibiyetle ayrılmak bizim için büyük avantaj olacak. İnşallah bunu başaracak gücümüz var. Eksiklerimiz çok ama hafta sonu ligin atmosferi farklı oluyor. Kim daha iyi mücadele ederse, kimin havası daha iyiyse ve futbol şansı kimin yanındaysa o kazanıyor." diyerek maçın atmosferinin hafta içi karşılaşmalarından farklı olduğunu dile getirdi.

"Rakibimizin Eli Boş Döneceğini Umuyorum"
Rakiplerinin güçlü bir ekip olduğunu ve Tokat Belediye Plevnespor’un, ilerleyen haftalarda toparlanma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade eden Araz, bu süreçte kendi hedeflerine odaklandıklarını belirtti. "Bu yüzden pazar günü futbol şansının ve mücadele gücümüzün yüksek olmasını umuyoruz. Yanlış anlaşılmasın ama rakibimizin eli boş döneceğini umut ediyorum, çünkü bu bizim için çok önemli bir maç. İki takımın da şu anda beş puanı var, ancak Tokat’ın ilerleyen haftalarda daha rahat toparlayacağını düşünüyorum. Biz bu süreci inşallah kayıpsız atlatmak istiyoruz, çünkü geç kurulduk ve çok fazla eksiğimiz var." dedi.

Artvin Hopaspor’un, sezon başında yaşadığı sıkıntılara rağmen şu ana kadar topladığı beş puanın değerli olduğunu belirten Araz, "6-7 haftayı göz ardı etmiştik, ancak bu süreçte beş puan topladık. İnşallah bundan sonra daha da başarılı bir şekilde devam ederiz. Hedefimiz, içeride galibiyet alarak seyircimizi, taraftarımızı, yönetimimizi ve teknik ekibimizi mutlu etmek. Aynı zamanda futbolcu kardeşlerimle birlikte biz de mutlu olmak istiyoruz." şeklinde konuştu.Whatsapp Image 2024 10 10 At 13.24.49 (1)Eksikler ve Sakatlıklar
Takımdaki eksikler konusunda da bilgi veren Araz, sakat ve cezalı oyuncuların bulunduğunu ancak bu durumun genç oyunculara fırsat vereceğini düşündüğünü söyledi. "Maalesef 4 sakatımız ve bir cezalı oyuncumuz var. Toplamda 5 eksiğimiz bulunuyor. Ancak yerlerine mücadele edecek genç kardeşlerimizin iyi performans sergileyeceğine inanıyorum. Bu maçı da geçersek ilerleyen süreçte daha derli toplu bir takım olacağız." dedi.

Artvin'in Hopa ilçesinde sağanak hasara yol açtı Artvin'in Hopa ilçesinde sağanak hasara yol açtı

Araz, takımın geçtiğimiz hafta Türkiye Kupası’ndan elenmesi nedeniyle de bir yorgunluk yaşadıklarını belirtti. Bu yorgunluğun sadece Artvin Hopaspor değil, birçok takım için geçerli olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Kupa maçında elendik, eksiklerimiz de var. Takımda ister istemez bir yorgunluk olacaktır. Bu, tüm takımlar için geçerli. İkinci ligde, Süper Lig ve PTT 1. Lig takımları da cumartesi, çarşamba, pazar maç oynadıklarında genellikle pazar günkü maçlarda kayıp yaşıyorlar. Büyük camialar bile bu durumdan etkileniyor. Süreç kolay değil." ifadelerini kullandı.Whatsapp Image 2024 10 10 At 13.24.47"Kulübümüz Büyük Fedakârlıklarla Ayakta Duruyor"
Artvin Hopaspor’un bu sezon yaşadığı mali zorluklar hakkında da konuşan Araz, kulübün büyük bir borç yükünden kurtarıldığını ve yönetimin başarılı bir süreç yönettiğini belirtti. "Son gün sekiz oyuncu takıma katıldı. Fiyatlar çok yüksekti ve yönetimimiz de bu süreci başarılı bir şekilde yönetti. Kulübümüzde büyük bir borç devralınmıştı, ama bu borç kapatılarak devam edildi. Çok düzgün bir kulüpteyiz ve iki yıllık bir proje içerisindeyiz." dedi.

Takımın tesis ve stadyum sorunlarının da bulunduğunu ifade eden Araz, "Kulübümüzün tesis durumu yok, stadyum yok, şartlar zor. Ancak bunlar pek bilinmiyor, herkes sadece sahadaki sonuçlara bakıyor. Tokat camiasını bu yüzden bir adım önde görüyorum. Orada bir iki sponsor daha bulunursa, işlerin çok daha iyiye gideceğine inanıyorum." diyerek Tokat camiasının gelecekte daha başarılı olacağına inandığını söyledi.Whatsapp Image 2024 10 10 At 13.24.49"Tokat İyi Bir Takım, Ancak Bizim İçin Çok Kritik Bir Maç"
Tokat Belediye Plevnespor’un kadrosunda beğendiği oyuncular olduğuna da dikkat çeken Araz, "Tokat camiası çok daha büyük beklentilerle yoluna devam ediyor. Bence beş puanı hak etmediler, çünkü iyi futbol oynuyorlar. Beş maçlarını izledim. İyi oyunculara sahipler. Örneğin Muratcan gibi kenarda oynayan oyuncularını beğendim. Orta sahada Emin var, topla iyi işler yapan Haydar var. Savunmada pas yapan, faul alan bir stoperiniz var. Geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum, Recep var. Sol bekte Muhsin ve sağ bekte Özgür'ü tanıyorum. Bu ligin kalitesine sahip bir kadronuz var." dedi.

Tokat Belediye Plevnespor’un gelecekte başarılı olacağına inandığını belirten Araz, "Takım bir hava yakaladıktan sonra başarılı olacağına inanıyorum. İnşallah sakatlıksız, kazasız, belasız ama bizim güldüğümüz bir maç olur. Çünkü bizim sizin kadar, hatta belki daha fazla, puana ihtiyacımız var," şeklinde konuştu.Whatsapp Image 2024 10 10 At 13.24.50 (1)"Tokat’a Futbolculuk Kariyerimde Geldim"
Tokat’a futbolculuk kariyerinde de geldiğini hatırlatan Araz, "İkinci Lig'de küme düştükleri sezondu, yanlış hatırlamıyorsam. İki kez rakip oldum. Büyük bir camia, futbol kültürü var ama şu an hak etmediği yerlerde. Eğer orada bir birliktelik sağlanırsa, çok daha büyük yerlere gelebilirler. Şu an bir birliktelik olduğunu gördüm, çünkü aynı yerde kamp yaptık. Yöneticiler, takım ve teknik ekip birlik içinde. Bizim de yönetimimiz aynı şekilde; 14-15 kişilik bir ekip olarak takımın yanında yer aldılar. Güzel bir birliktelik var. İnşallah iki takım da, iki şehir de başarılı olur." dedi.

"Hedefimiz Ligde Kalmak"
Artvin Hopaspor’un Play-Off tecrübesine değinen Araz, "Biz dört senede üç Play-Off oynadık; biri final, biri yarı final, biri çeyrek final. Geçen sezon çıkamadık sadece. İşimizin kolay olmadığını biliyoruz, çünkü başarıya alışmış bir camia var. Ancak bu başarılar hep birilerinin büyük fedakârlıklar yapmasıyla elde edilmiş." dedi.

Yönetimin borçları kapattığını ve takıma katılan oyuncuların ödemelerini yaptıklarını vurgulayan Araz, "Şansımıza bizim yönetim bu süreçte bir araya gelip, yanlış bilmiyorsam 16-18 milyonluk borcu kapattı. Kulübümüzün tesis durumu yok, stadyum yok, şartlar zor. Ancak bunlar pek bilinmiyor, herkes sadece sahadaki sonuçlara bakıyor." diyerek takımın mali sıkıntılarla mücadelesine dikkat çekti.

Son olarak Tokat Belediye Plevnespor’a başarılar dileyen Araz, "İnşallah bizim maçtan sonra Tokat Belediye Plevnespor, herkesi yener. Başarılar dilerim." diyerek sözlerini tamamladı.Whatsapp Image 2024 10 10 At 13.24.51Artvin Hopaspor Logo

Editör: Mustafa Işık