Kulübün X sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, 30 Ağustos tarihinde oynanan Trendyol 1. Lig'in 4. hafta mücadelesi öncesi, Manisa FK deplasmanında Sol Bamba'nın aniden fenalaştığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Teknik direktörümüz Sol Bamba, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmış ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Başta ailesi olmak üzere tüm Adanaspor camiasının başı sağ olsun." ifadeleri kullanıldı. Peki, Souleymane (Sol) Bamba Kimdir, Hastalığı Neydi? Kaç Yaşındaydı?

Souleymane (Sol) Bamba (7)

Souleymane (Sol) Bamba Kimdir, Kaç Yaşında?
Souleymane "Sol" Bamba, 13 Ocak 1985'te Fransa'nın başkenti Paris'te doğmuş ve Fildişi Sahili millî takımında forma giymiş bir futbolcu ve teknik direktördü. Futbol kariyerine genç yaşta Paris Saint-Germain'in altyapısında başladı ve kısa sürede yeteneğiyle dikkat çekti. 2004 yılında, dönemin teknik direktörü Vahid Halilhodžić tarafından PSG'nin A takımına alındı. Ancak burada yalnızca iki maçta forma giyebilen Bamba, teknik direktörle yaşadığı anlaşmazlık sonrası İskoçya ekibi Dunfermline Athletic'e transfer oldu.

Souleymane (Sol) Bamba (2)

Aktif futbolculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra 2023 yılında Cardiff City’de antrenör olarak görev yapmaya başladı. Ardından Adanaspor’un teknik direktörlüğüne getirilen Bamba, burada futbolculuk yıllarındaki disiplin ve kararlılığını teknik direktörlük kariyerine yansıttı.

Narin'e Arkadan Sarılıp Kollarıyla Boğmuş! Narin'e Arkadan Sarılıp Kollarıyla Boğmuş!

Sol Bamba’nın Hastalığı ve Vefatı
Sol Bamba, 2021 yılında lenf kanserine yakalanmış ve uzun süren tedaviler sonucunda 2024'te hastalığını yenmişti. Ne yazık ki kanserin nüksetmesi sonucu, Manisa deplasmanında rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı ve burada yaşam mücadelesini kaybetti.Souleymane (Sol) Bamba (6)Souleymane (Sol) Bamba (5)Souleymane (Sol) Bamba (4)Souleymane (Sol) Bamba (3)

Editör: Mustafa Işık