"Shazam 6 Güç Filmi" filmi, DC Comics'un aynı adı taşıyan karakterine dayanan ve 2019 yılında Amerikan süper kahraman filmi olarak yayınlanmıştır. Film, New Line Cinema, DC Films, Safran Company ve Seven Bucks Productions tarafından üretilmiş, Warner Bros. Pictures tarafından dağıtılmıştır. David F. Sandberg tarafından yönetilen film, DC Extended Universe'ün (DCEU) yedinci filmidir. Peki, Shazam 6 Güç Filminin Konusu Nedir? Shazam 6 Güç Filminin Oyuncuları Kimler? Shazam 6 Güç Filmi nerede çekildi? İşte, Shazam 6 Güç filmi hakkında merak edilen detaylar:

Filmin senaryosu Henry Gayden tarafından yazılmış, hikaye ise Darren Lemke ve Henry Gayden tarafından birlikte kaleme alınmıştır. Başrollerde Zachary Levi, Mark Strong, Asher Angel, Jack Dylan Grazer ve Djimon Hounsou yer almaktadır.

Film, eski büyücü Shazam (Djimon Hounsou) tarafından "Shazam" adını söyleyerek seçilen genç Billy Batson'un (Asher Angel) çeşitli süper güçlere sahip bir yetişkin süper kahramana (Zachary Levi) dönüşmesini konu alır. Billy ve üvey kardeşi Freddy Freeman (Jack Dylan Grazer), kötü Dr. Thaddeus Sivana'yı (Mark Strong) ve Yedi Ölümcül Günah'ı durdurmak için Billy'nin yeni güçlerini keşfetmek zorundadır.

Filmin geliştirilme süreci 2000'li yılların başında New Line Cinema'da başladı, ancak birkaç yıl ertelendi. Film, yönetmen Peter Segal tarafından yönetilecek ve Dwayne Johnson'ın kötü adam Black Adam'ı canlandıracağı düşünüldü, ancak proje başarısız oldu. Daha sonra, Johnson Shazam filminde yönetici yapımcı olarak yer aldı. Shazam, 5 Nisan 2019'da Amerika Birleşik Devletleri'nde gösterime girdi. Film, dünya çapında 367 milyon doların üzerinde gişe hasılatı elde ederek başarı elde etti ve eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı. Sandberg'in yönetmenliği ve Levi, Angel ve Grazer'ın performansları övgüyle karşılandı. "Shazam!" devam filmleri olan "Black Adam" (2022) ve "Shazam! Tanrıların Öfkesi" (2023) ile devam etti, ancak bu filmler ilk filmin kritik ve mali başarısını yakalayamadı.

Shazam 6 Güç Filminin Konusu Nedir? Billy, annesini kaybettiği düşüncesiyle evlatlık olarak geldiği ailesiyle gerçek bir bağ kurar. İyi kalplilik özelliğiyle büyücü tarafından seçilen Billy'ye, 7 büyük günahın kötülüğüyle savaşması için büyülü süper güçler verilir. Billy, bu güçleri kullanarak "Shazam" adını alır. Her söylediğinde süper kahramana dönüşen 14 yaşındaki Billy, gücünü kardeşleriyle paylaşarak kötülüğün büyülü güçlerine karşı mücadele eder.

Shazam 6 Güç Filminin Oyuncuları Kimler? Filmin başrollerinde şu oyuncular yer almaktadır:

  • Zachary Levi (Shazam)
  • Asher Angel (Billy)
  • Grace Caroline Currey (Mary Marvel)
  • Mark Strong (Doktor Sivana)
  • Jack Dylan Grazer (Captain Marvel Jr.)
  • Michelle Borth (Mary Marvel)
  • Marta Milans (Rosa Vásquez)
  • Djimon Hounsou (Wizard)
  • Meagan Good (Super Hero Darla)
  • Adam Brody
  • Ross Butler (Eugene Choi)
  • Cooper Andrews (Victor Vasquez)
  • Faithe Herman (Darla Dudley)
  • D. J. Cotrona (Super Hero Pedro)
  • Jovan Armand (Pedro Peña)
  • Caroline Palmer (Billy'nin Annesi)

Shazam 6 Güç Filmi Detayları

  • "Shazam! 6 Güç," DC Comics tarafından çekilen bir süper kahraman filmidir.
  • Film 2019 yılında vizyona girmiş olup toplamda 132 dakika sürmektedir.

Shazam 6 Güç Filmi nerede çekildi?

"Shazam 6 Güç Filmi" filminin ana çekimleri, Toronto ve Hamilton'da başladı ve 29 Ocak 2018'de Ontario, Kanada'da Franklin çalışma başlığı altında tamamlandı. Film, esas olarak Philadelphia'da ve DC Extended Universe (DCEU) bünyesinde sıkı bir şekilde yerleşmiştir. Prodüksiyonun büyük bir kısmı Pinewood Toronto Stüdyolarında gerçekleşirken, çeşitli halka açık yerlerde, Toronto Üniversitesi, Woodbine Alışveriş Merkezi ve Hearn Üretim İstasyonu gibi mekanlarda çekimler yapıldı.

Çekimlerin başlangıcında, Mart 2018'de, Toronto şehir merkezindeki Fort York Ulusal Tarihi Bölgesi'nde çekimler gerçekleştirildi. Mayıs 2018'in başlarında, başrol oyuncusu Asher Angel, diğer genç oyuncularla birlikte kendi rolünün çekimlerini tamamladı ve ana çekimler 11 Mayıs 2018'de tamamlandı. Yeniden çekimler ve ek çekimler Kasım ve Aralık 2018'de Toronto'da gerçekleşti.

Ayrıca, Philadelphia Sanat Müzesi'nde geçen sahnelerin yanı sıra şehir silüeti görüntüleri ve havadan çekimler gibi diğer konum çalışmaları Aralık 2018'de Philadelphia şehrinde çekildi.

"Shazam!" filminin prodüksiyon bütçesi 90-100 milyon dolar arasında değişiyordu ve bu, bugüne kadarki en düşük bütçeli DC Extended Universe filmi oldu (post prodüksiyon tamamlandığında yaklaşık 102 milyon dolar).