Annesine hediye edilen balmumu heykeli ile tekrar gündeme gelen Şehit Bahattin Baştan hakkında detaylar merak ediliyor. Peki, Şehit Bahattin Baştan kimdir, neden şehit oldu? İşte detaylar...

Ayakkabı fiyatlarındaki artış, tamircilerin işlerini canlandırdı! Ayakkabı fiyatlarındaki artış, tamircilerin işlerini canlandırdı!

Şehit Bahattin Baştan Kimdir?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahraman askerlerinden biri olan Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Baştan, 19 Haziran 2018'de Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Dağdöşü köyü yakınlarında hain bir terör saldırısında şehit düştü. PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Baştan, Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapıyordu.

Trabzon'un Düzköy ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Bahattin Baştan, henüz 11 kardeşiyle birlikte büyüyen bir aileden geliyordu. Babasını daha önce kaybeden şehidin acı haberi, annesi Emine Baştan’a askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin annesi, oğluyla şehadetinden sadece dört gün önce konuştuğunu, ona bu tehlikeli görevden dönmesini söylediğini, ancak Bahattin Baştan'ın beş yıllık sözleşmesi olduğunu belirterek görevine sadık kaldığını ifade etti.

Şehit Uzman Çavuş Bahattin Baştan’ın sosyal medyada paylaştığı son mesajı ise duygulandırmıştı. Operasyona çıkmadan önce paylaştığı videoda, "Operasyona gidip geleceğiz. Kısmetimizde ne varsa onu göreceğiz. Yüce Türk milletine sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadeleriyle adeta veda eden şehit, Türk bayrağını öptüğü bir fotoğrafı da paylaşarak “Rengine kurban olduğum, Allah bu dünyada indiğini göstermesin” notunu düşmüştü.

Şehit Bahattin Baştan'ın annesine oğlunun balmumu heykeli hediye edildi

Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Baştan'ın annesi Emine Baştan, hazırladığı müze gibi bir alanda oğlunun balmumu heykeli ve eşyalarını özenle saklıyor. Heykelin hediye olduğunun haber olarak paylaşılmasının ardından sosyal medyada eleştiri yağmuru başladı. Şehidimizin annesinin böyle daha çok acı çektiği yorumları paylaşıldı. Heykelin kim tarafından hediye edildiği ise belirtilmedi.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer