Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin 101. yılı kapsamında düzenlenecek olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konserlerini, TUSAŞ tesislerinde gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle iptal etme kararından vazgeçti. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Ankaralıların yoğun talebi ve kararlılığı sonucu kutlamaların süreceği duyuruldu. Cumhuriyet coşkusunu yaşamak isteyen vatandaşlar için Ebru Gündeş’in sahne alacağı belirtildi.

29 Ekim’de Ebru Gündeş Başkent Sahnesinde

Belediyeden yapılan açıklamada, “Cumhuriyetimizin 101. yılında, teröre karşı tek yürek olarak birlik ve beraberliğimizi ortaya koyuyoruz. Vatandaşlarımızın ısrarlı talepleri ve kararlılığı ile Ankara’da Cumhuriyet coşkusunu konserlerimizle de yaşamak için sizleri davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi. Bu karar, Başkent’te Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu kutlamak isteyen bazı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı bazı vatandaşlar ise iptal edilmesinin daha doğru olduğunu savundu.

Elektrikte Gizli Zam: Faturalar İkiye Katlanabilir! Elektrikte Gizli Zam: Faturalar İkiye Katlanabilir!

Karar Tepki Çekti

Tokat, ve birçok şehirde TUSAŞ terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlere saygı amacıyla 29 Ekim kutlama etkinlikleri iptal edildi. Tokat'ta Seda Sayan'ın konseri iptal edilirken, Ankara’nın iptal kararından dönmesi bazı kesimlerde tepkiye yol açtı. Birçok vatandaş, aynı gün yapılması planlanan kutlamaların farklı illerde iptal edilirken, Ankara’da devam etmesinin çifte standart oluşturduğunu belirtti. 

Muhabir: Nuray Uluözlü