Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gündüz kuşağı programları ve medya sorumluluğu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, bu programlarla ilgili sert tedbirler alınacağını belirtti ve "Artık son aşamaya geçiyoruz" diyerek yeni düzenlemelerin uygulanmaya başlanacağını vurguladı.

Ekrem İmamoğlu: "Tokat, Hak Ettiği Yerde Değil" Ekrem İmamoğlu: "Tokat, Hak Ettiği Yerde Değil"

Şahin, yaptığı değerlendirmelerde, RTÜK'ün yayın yapan kanalları birçok kez uyardığını fakat bu uyarıların dikkate alınmadığını ifade etti. İstanbul ve Ankara'da yapılan toplantılarda da sonuç alınamadığını belirten Şahin, "Yasakçı RTÜK eleştirilerine aldırmadan bu programlarla ilgili sert ilke kararları belirledik. Amacına hizmet etmeyen, kalitesiz gündüz kuşağı yayınları için son önlemimiz olan ilke kararlarını alıp, kararlı bir şekilde gerekli adımları en sert şekilde atacağız," dedi.

Medyanın Narin Cinayeti İle İlgili Yaklaşımı Eleştirildi

RTÜK Başkanı, Narin isimli küçük bir kızın vahşice katledilmesi sonrası medyanın sorumsuz yayınlarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Şahin, medya organlarının reyting uğruna bu acı olayı kullandığını belirterek, "Mahkemenin getirdiği yayın yasağına uymadılar. Minik bir kız çocuğunun cinayetinden reyting devşirmeye kalkan medyamız beni hayal kırıklığına uğrattı," ifadelerini kullandı. RTÜK Başkanı, olayın ekranlarda çocukların izleyebileceği saatlerde fütursuzca işlenmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

İzleyicide Travma Yarattı

Şahin, olayın medya tarafından ele alınış şeklinin aile ve akrabalık ilişkilerine zarar verdiğini ve izleyicilerde travma oluşturduğunu dile getirdi. Özellikle çocukların ekran başında olduğu saatlerde sorumsuzca cinayet haberlerinin yayımlanmasının kamu vicdanını yaraladığını belirtti.

Kaynak: Mynet