Haber: Mustafa Işık

Tokat Belediye Plevnespor Teknik Direktörü Yusuf Tokaç, takımın durumu ve geleceği hakkında Tokat Hürsöz muhabiri Mustafa Işık’a kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Tokaç, "Nereye gidersem gideyim, elimden gelen her şeyi yapmaya çalıştım. 2,5-3 aydır ailemi görmüyorum. Burada başarılı olabilmek için ekip olarak çok çalışıyoruz." diyerek, Tokat'taki futbol ortamına ve kişisel fedakarlıklarına dikkat çekti.D S C 0349-2

"Yönetimle İyi Niyetle Çalışıyoruz" 
Yönetimle olan ilişkisini anlatan Tokaç, hayatında ilk kez bu kadar iyi niyetli insanlarla çalıştığını belirtti. "Bu takım, olumlu sinyaller verdi. 3-4 maçta ne küme düştük ne de şampiyon olduk. Bundan sonra çok daha iyi olacağını düşünüyorum." ifadesini kullandı. Takımda eksik oyuncular bulunduğunu ve onların katılımının en az iki hafta daha süreceğini belirten Tokaç, mevcut kadro ile maksimum performans sergileyeceklerini vurguladı. "Bu çocuklar da yapacaklar. Herkes bunu görecek." dedi.

"Futbol Sonuçlardan Daha Fazlasıdır" 
Tokaç, futbolun sadece sonuçlara bağlı olmadığını ve birçok kişinin olayları sadece bu şekilde değerlendirdiğini dile getirdi. "Tokat’ta da maalesef ilk maçtan beri lehimize değil, aleyhimize konuşmaya başlayan birçok insan var. Bunu da anlamış değilim. Neden böyle olduğunu bilmiyorum. Eğer bir bütünleşme ve kenetlenme olursa, her şey çok farklı olur. Bu Yusuf Hoca, Ahmet Hoca, Mehmet Hoca kim olursa olsun, burada önemli olan Tokat Belediye Plevnespor'un başarısıdır. Biz de bunun için sonuna kadar savaşıyoruz. Ben de inanıyorum ki, Cenabı Allah çalışanın yanındadır. Biz de çok çalışıyoruz. İnşallah Elazığ maçıyla birlikte, ben olmasam da ekibim var. Belediye Başkanımız Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, İl Başkanımız Mustafa İpek, Mehmet Önkuzu, sportif direktör Fatih Özdemir hepsi çok çalışıyorlar." diyerek, eleştirilerin nedenine dair bir belirsizlik yaşadığını ifade etti. Takımın bütünleşmesine ihtiyaç olduğunun altını çizen Tokaç, "Eğer burada bir bütünsek, sabırla beklememiz lazım. Hangi hoca gelirse gelsin, önemli olan bu takımın başarısıdır." dedi.

"Taraftar Desteği Kritik" 
Tokaç, seyirci desteğinin önemine de dikkat çekerek, "Gelen rakipler, burada deplasmanda olduklarını pek hissetmiyorlar. Yeterli baskı oluşturulmadığını görüyorum." dedi. Taraftarın futbolculara enerji vermesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Tokaç, "Olumlu yönde enerjilerini futbolculara versinler. Doksan dakika boyunca destek versinler. Eğer bunu yaparlarsa, futbolcular ellerinden geleni yapacaklar." ifadelerini kullandı.

Trendyol Süper Lig: Çaykur Rizespor: 2 - Antalyaspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig: Çaykur Rizespor: 2 - Antalyaspor: 0 (İlk yarı)

"Tam Kadro Olmak İçin Çalışıyoruz" 
Henüz tam kadro olamadıklarını ama takım olarak birleşme sağladıklarında çok daha farklı bir performans sergileyeceklerini dile getiren Tokaç, "Eğer bir bütünleşme ve kenetlenme olursa, her şey çok farklı olur. Takımın başarısı için sonuna kadar savaşıyoruz. Cenabı Allah çalışanın yanındadır." dedi. Tokaç, ayrıca, iyi niyetin sosyal medyada suistimal edildiğini düşündüğünü de ekledi. "Bir iki başarıdan sonra çok daha farklı bir hava oluşacağını düşünüyorum. Kesinlikle iyi şeyler olacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.I M G 6809"Sakatlıklar Beklenmedik Anlarda Geldi" 
Takımın, beklenmedik sakatlıklarla da karşılaştığını söyleyen Tokaç, "Oynayan sporcularımız ellerinden geleni yaptılar. Bursa maçını biliyorsunuz, anlatmaya gerek yok. Kütahya maçında da daha iyi oynadık. İlk üç dakikada gol yedik, ama ikinci yarıda çok daha iyi oynadık." ifadelerini kullandı. Gol bulma konusunda sıkıntılar yaşadıklarını kabul eden Tokaç, son iki haftadır bu konular üzerinde yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. "Liglerde takımlar, üç dört hafta sonra kendilerini bulurlar; bunu sezon başında da söyledik." diyerek, mevcut süreçte sabırlı olunması gerektiğinin altını çizdi.

"Sabır ve Bütünleşme Zamanı" 
Tokaç, "Üç dört hafta içerisinde ne alırsak kârdır. Biz iki puan aldık. Keşke son iki maçı kazanabilseydik, altı puanımız olsaydı." diyerek mevcut durumu değerlendirdi. Sabır ve bütünleşmenin önemine vurgu yapan Tokaç, "Herkes birilerinin başarısızlığı için fırsat kollamamalı. Ben giderim, başkası gelir, ama aynı şey yine olacaktır." diyerek takım içinde birlik olmanın önemine dikkat çekti.

Son olarak Tokaç, Tokat Belediye Plevnespor’un başarısı için tüm iyi niyetleriyle çalıştıklarını ve sadece bu başarıyı arzuladıklarını belirtti. "Bu nedenle, taraftarlarımızdan sabırlı olmalarını ve destek vermelerini bekliyoruz. Dediğim gibi vakit bütünleşme, sabır ve kenetlenme vaktidir. Niyet tertemiz olsun. Bizim niyetimiz temiz, sadece bunu istiyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Editör: Mustafa Işık