CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İskenderun İlçe Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının sorunlarına dikkat çekti. Özellikle emeklilik hakları konusunda mağduriyet yaşayan bu vatandaşların adalet taleplerini sahiplenmeye devam edeceklerini belirtti.

Deprem tahminleri Sütçü’yü vergi rekortmeni yaptı Deprem tahminleri Sütçü’yü vergi rekortmeni yaptı

"Staj Mağdurları Adalet İstiyor"

Özel, yaptığı konuşmada stajyerlerin ve çırakların emeklilik sürecinde karşılaştıkları adaletsizliği vurguladı. Devletin, staj yapmaları için zorunluluk getirdiği gençlerin, işyerlerinde sigorta primlerinin ödendiğini ancak bu primlerin emeklilikte başlangıç olarak kabul edilmediğini belirtti. "Stj için devletin dediği yere gitmiş, fabrikada ya da berberde çalışmış bu insanların haklarını savunuyoruz. Staj mağdurları adalet istiyor ve biz onların yanındayız," dedi.

"Sosyal Güvenlik Kurumu'nun İşsiz Gençlerin Peşine Düşmesi Alçaklıktır"

Özel, konuşmasının bir diğer bölümünde ise Sosyal Güvenlik Kurumu'nun işsiz gençlere yönelik yaptırımlarını eleştirdi. "Sosyal Güvenlik Kurumu yapacağı bu kadar çok iş varken, gariban işsiz gençlerin peşine düşmüş. Bu insanların yakasına yapışmak alçaklıktır, vicdansızlıktır," ifadelerini kullanan Özel, bu uygulamaları "bu memleketin güzel insanlarına ihanet" olarak nitelendirdi. Özel, mağduriyet yaşayan gençlerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer