Bu uygulama, öğrencilerin adil bir şekilde şubelere yerleştirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek ve velilerin doğrudan müdahalesi olmadan, sistemin şeffaf bir şekilde işlemesini sağlayacak. Yeni dönemde, ilkokula kayıt yaptıran öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri, 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında kura yöntemiyle belirlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu süreçte velilerin taleplerine de kulak veriyor. Şube değişikliği talep eden velilerin, yazılı başvuru yapmaları gerekiyor. Bu başvurular, okul rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli rapor doğrultusunda değerlendirilecek ve yalnızca bir defaya mahsus olmak üzere değişiklik yapılabilecek. Bu süreç, okul yönetimince titizlikle yürütülecek ve ders yılı içinde bir kez uygulanabilecek.

Valiliklere gönderilen yazıda, sürecin sorunsuz bir şekilde yürütülmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı. Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne dayanarak, şube ve öğretmen belirleme sürecinin e-Okul sistemi üzerinden yapılması gerektiği bir kez daha hatırlatıldı. İlkokul 1. sınıf şubeleri ve sınıf öğretmenleri ile ortaokul 5. sınıf şubelerinin belirlenmesi işlemleri, "Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul 1. Sınıf Şubeleri ile Sınıf Öğretmenlerinin ve Ortaokul 5. Sınıf Şubelerinin e-Okul Üzerinden Belirlenmesine İlişkin Yönerge" hükümleri doğrultusunda gerçekleştirilecek.

Tokat ASKF’da 4. Işkın Dönemi Tokat ASKF’da 4. Işkın Dönemi

Kura işlemleri öncesinde yapılması gereken işlemlerin, yönergenin ilgili maddelerine uygun şekilde zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirilmesi büyük önem taşıyor. Valilikler, bu süreçte herhangi bir aksaklık yaşanmaması için azami özen göstermeli ve gerekli tüm tedbirleri almalı. Milli Eğitim Bakanlığı, bu yeni uygulamayla eğitimde adil bir ortam sağlamayı ve öğrencilerin eşit koşullarda eğitim almasını hedefliyor.

Muhabir: Nuray Uluözlü