Yalı Çapkını’nın Geleceği Tehlikede! Satışa çıktı Yalı Çapkını’nın Geleceği Tehlikede! Satışa çıktı

Öğrenciler ve veliler bu sorunun cevabını araştırıyor. Peki, Okullar ne zaman açılacak 2024? İşte detaylar...

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla yayımlanan genelgeyle 2024-2025 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi belli oldu. Buna göre, öğretmenlerin mesleki çalışmaları 2 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak. Öğretmenler, bu tarihten itibaren yeni eğitim öğretim yılına hazırlık yapmak üzere okullarında mesleki gelişim çalışmalarına katılacak.

Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için uyum eğitimleri, 2-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu süreçte, okul öncesi ve birinci sınıfa yeni başlayacak öğrencilerin okula adaptasyonu sağlanarak, eğitim hayatlarına sorunsuz bir başlangıç yapmaları hedefleniyor.

9 Eylül 2024 Pazartesi günü ise tüm öğrenciler için birinci dönem başlayacak. Bu dönem 17 Ocak 2025 Cuma günü sona erecek. İlk dönem boyunca öğrenciler, müfredatlarına uygun dersleri takip ederken, aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliklerle desteklenen bir eğitim süreci geçirecekler.

Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9. sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrenciler için ise uyum süreci farklı bir şekilde planlandı. Bu öğrencilere, yeni eğitim ortamlarına uyum sağlamaları, akademik ve mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla rehberlik çalışmaları yapılacak. Böylece öğrencilerin okula ve çevreye alışma süreçleri hızlandırılacak ve eğitim hayatlarına sorunsuz bir geçiş yapmaları sağlanacak.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvim, öğrencilerin ve öğretmenlerin eğitim sürecine en iyi şekilde hazırlanabilmesi amacıyla düzenlendi. Bakanlığın belirlediği bu tarihler doğrultusunda, tüm eğitim kurumları çalışmalarını planlayacak ve eğitim süreci bu takvim doğrultusunda yürütülecek. Eğitim öğretim yılı boyunca yapılacak olan ara tatiller ve diğer önemli tarihler de önümüzdeki günlerde detaylı olarak açıklanacak.

Muhabir: Nuray Uluözlü