TOGÜ’de kahve etkinliği, uluslararası öğrencileri bir araya getirdi! TOGÜ’de kahve etkinliği, uluslararası öğrencileri bir araya getirdi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden istifa ederek, siyasi hayatına bağımsız olarak devam etme kararı aldığını açıkladı. Gülpınar, Şanlıurfa halkına hizmet etmeye kararlı olduğunu vurgulayarak, "Gönül bağımıza sadık kalacağım" dedi.

"Halkın Taleplerine Öncelik Verdik"

İstifasını kamuoyuna duyuran Gülpınar, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa halkına teşekkür etti. Gülpınar, "Sizlerin değerli talepleri neticesinde başlatmış olduğumuz adaylık sürecini, büyük teveccühünüzle 31 Mart gecesi zaferle taçlandırdık. Sizlerle çıktığımız bu yolda ortak düşünce ile hareket ettik. Sizlerin taleplerine ve çağrısına her daim öncelik gösterdim. Bu geçen süre içerisinde hep şeffaf oldum ve siz değerli hemşerilerimle gelişen durumları paylaştım. Sizlerle olan gönül akdimize her daim sadık kaldım ve kalacağım," ifadelerini kullandı.

"Bağımsız Devam Kararı"

Gülpınar, istifasının nedenlerini detaylandırarak, halkın taleplerine en doğru zeminde cevap verebilmek için bağımsız olarak devam etme kararı aldığını belirtti. "Bugüne kadar bizlere kucak açan, sevgisini esirgemeyen halkımız için en doğru zeminde hizmet ve çalışmalarımızı yapma gerekliliği hasıl olmuştur. Siz kıymetli hemşerilerimizin kutsal emanetini taşıyıp; her zaman olduğu gibi yine sizlerin talebini aldık, alacağız ve her kararımızda uygulayacağız," dedi.

"Siyasi Ayrılıklar Yerine Hizmet"

Gülpınar, Şanlıurfa'da uzun süredir gündemi meşgul eden siyasi kavgaların son bulması gerektiğini belirterek, hizmet odaklı bir siyaset anlayışının daha faydalı olacağına inandığını söyledi. "Şanlıurfa gündemini uzunca bir süredir meşgul eden siyasi kavgaları nihayete erdirmek, siyasi ayrılıklar ve kutuplaşmalar yerine hizmetlerin, yatırımların ve Urfa’nın geleceğinin konuşulmasına imkân sağlamak adına bağımsız ve birleştirici bir siyaset tarzının fayda sağlayacağı kanaatindeyim," dedi.

Fatih Erbakan'dan İstifa İddialarına Yanıt

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kasım Gülpınar'ın istifası hakkında açıklamalarda bulunarak, Gülpınar’a herhangi bir transfer teklifi yapıldığına dair iddiaları yalanladı. Erbakan, "Kasım Bey, Murat Kurum'la ailece görüşen biri. Bu gibi tekliflerin olması muhtemel. Belde belediye başkanımıza bile operasyon yapılıyorken Gülpınar'a baskı yapılmaması düşünülemez. Böyle bir şey olacağını ihtimal vermiyoruz," ifadelerini kullandı.

Kasım Gülpınar’ın partisinden ayrılması, Şanlıurfa ve Türkiye siyasetinde geniş yankı uyandırdı. Gülpınar’ın bağımsız olarak devam edeceğini açıklaması, bölgede hizmet odaklı bir yaklaşımın öne çıkacağını gösteriyor.

Muhabir: Nuray Uluözlü