2016 yılındaki hain darbe girişimine karşı milletin büyük direnişinin 8. yılında, ülke genelinde çeşitli etkinliklerle anma yapılacakken, Etimesgut Belediyesi’nin aldığı bu karar dikkat çekti.

Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde yüzde 56,62 oy alarak göreve gelmişti. Belediye, 2 Temmuz'da düzenlenecek Zumba Festivali ve 20 Temmuz Dünya Satranç Günü etkinliklerine rağmen, 15 Temmuz için herhangi bir anma etkinliği planlamadı. Bu karar, Belediye Komisyonlarının 28 Haziran 2024 tarihli ve 22 sayılı raporu ile uygun görülerek Yüce Meclisin görüşüne sunuldu.

Belediye’den yapılan duyuruda, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri”nin Valilik ve Kaymakamlık tarafından düzenleneceği belirtilerek, bu nedenle belediyenin herhangi bir etkinlik yapmayacağı açıklandı. Duyuruda, “Valilik ve Kaymakamlık tarafından çeşitli etkinlikler düzenleneceğinden Belediyemizce herhangi bir etkinliğin yapılmayacağı Komisyonlarımızın 28/06/2024 tarih ve müşterek 22 sayılı raporu ile uygun görülmüş olup, Raporumuz Yüce Meclisin görüşüne arz olunur” denildi.

Bu karar, bazı vatandaşlar tarafından eleştirilirken, bazıları da tasarruf tedbirlerinin gerekliliğine vurgu yaptı. Etimesgut Belediyesi’nin bu adımı, 15 Temmuz anmalarına yönelik farklı bir yaklaşım olarak değerlendiriliyor.

Zilegücü’nün de Yer Aldığı beIN SQUAD Projesi "Amatör Ruh, Profesyonel Destek" Sloganıyla Başladı Zilegücü’nün de Yer Aldığı beIN SQUAD Projesi "Amatör Ruh, Profesyonel Destek" Sloganıyla Başladı

Muhabir: Nuray Uluözlü