Bölgesel Amatör Lig (BAL) kulüplerinin 2024-2025 sezonunda ligde yer almak için Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunma süresi 9 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek. Futbol Federasyonu, yeni sezon için BAL’a katılacak kulüplerin başvurularını bu tarihe kadar tamamlamalarını talep ediyor. Başvuru sürecinin ardından, Federasyon lig gruplarını belirleyecek ve maç takvimini oluşturacak. Tokat’ı BAL’da bu sezon Niksar Belediyespor temsil edecek.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde eğitim programları yeniden şekilleniyor! Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde eğitim programları yeniden şekilleniyor!

BELEDİYE BAŞKANI TEPEBAŞI’NDAN AÇIKLAMA
Belediye Başkanı Semih Tepebaşı, 2024-2025 sezonunda Niksar Belediyespor’un Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) yer alıp almayacağına dair açıklamalarda bulundu. Tepebaşı, İstanbul’daki bir toplantıda Niksar işadamlarıyla bir araya geldiklerini belirtti ve “Niksar hakkında bilgi verdik, planlarımızı ve yaptıklarımızı istişare ettik. Ayrıca, Niksar Belediyespor ile ilgili bazı beklentilerimiz ve sponsor önerileri vardı, ancak beklediğimiz sonuçları alamadık.” dedi.

Futbol sezonunda yaklaşık 10 milyon liraya ihtiyaç duyduklarını ifade eden Tepebaşı, “İç sezonun maliyetleri, deplasman giderleri ve diğer harcamalar oldukça yüksek. Şu an 13 deplasman maçı planlıyoruz ve her bir deplasman maçı için sadece malzeme maliyeti 250 bin lira civarında. Toplamda, sadece deplasman giderlerinin maliyeti 3 milyon 250 bin lira civarında. Transfer ücretleri, yemek, içme ve diğer giderlerle birlikte bu rakam rahatlıkla 10 milyon lirayı buluyor.” şeklinde konuştu.

Niksar halkının takımın Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) yer almasını istediğini, ancak ekonomik zorluklar nedeniyle bunu başaramayacaklarını vurgulayan Tepebaşı, “Kendi çocuklarımızla ve sınırlı bütçelerle bu süreci sürdüreceğiz. Kendi oyuncularımızın diğer kulüplerden daha iyi teklifler alması durumunda yollarını anlıyoruz. Şu an için Niksar’ın öz çocuklarıyla amatörde devam edeceğiz, onları yetiştireceğiz.” dedi.

Editör: Mustafa Işık