Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye genelinde hava durumu tahminlerini paylaştı. MGM'nin son verilerine göre Marmara'nın kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde yerel sağanak yağışların etkili olacağı bildirildi. Yağışlar, özellikle Marmara ve Karadeniz kıyılarında kuvvetli olabileceği için vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Sağanak Yağış Beklenen İller

MGM, sağanak yağış beklenen illeri sıraladı. Bu iller arasında Türkiye'nin en büyük metropolü İstanbul, sanayi kenti Kocaeli ve tarihi zenginlikleriyle bilinen Zonguldak gibi önemli merkezler yer alıyor. Marmara Bölgesi'nde ayrıca Düzce ve Balıkesir'de de yağış bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi'nde ise Sinop, Amasya, Samsun, Trabzon ve Artvin illerinde kuvvetli yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Özellikle Karadeniz'in doğu kesimlerinde yağışların yoğun olacağı bildirildi. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları önem taşıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise Ağrı, Erzurum, Kars, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Diyarbakır ve Van illerinde sağanak yağışlar etkili olacak. Bu bölgelerde özellikle yüksek kesimlerde ani su baskınları ve heyelan riski bulunuyor.

Sonbaharda pekmez kazanları kaynamaya başladı! Sonbaharda pekmez kazanları kaynamaya başladı!

Antalya ve Muğla’da da Yağış Var

Öte yandan, Türkiye'nin turizm merkezlerinden Antalya ve Muğla'da da sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Yaz aylarında genellikle güneşli günlerin hakim olduğu bu illerde beklenen yağışlar, turizm faaliyetlerini etkileyebilir. MGM yetkilileri, yağışların geçici olduğunu ve kısa süreli olacağına dikkat çekti.

MGM, vatandaşları güncel hava durumu tahminlerini takip etmeleri ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyardı. Özellikle yağışın kuvvetli olacağı bölgelerde araç kullanacak olan sürücülerin dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Muhabir: Esengül İşleroğlu