Külünk, Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimlerinden sonra siyasi tabanının zayıfladığını öne sürerek, Cumhurbaşkanının "zirvede bırakması" gerektiğini vurguladı. Külünk, Erdoğan’ın sosyolojik desteğinin giderek eridiğini iddia etti.

"Sosyoloji Eriyor"

12punto’da "Özge Uzun ile Filtresiz" programına katılan Külünk, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halk arasındaki desteğinin azaldığını ifade etti. Külünk, "31 Mart'tan sonra Sayın Erdoğan'ın sosyolojisi eriyor. Sayın Erdoğan zirvede bırakmalı" diyerek, Erdoğan’ın artık kendi liderlik sürecini değerlendirmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, sokaktaki genel kanının değiştiğini söyleyen Külünk, “Sokak artık, 'Cumhurbaşkanımız çok iyi, etrafı çok kötü' cümlesini aştı. Üzülerek ifade ediyorum; 3-4 sene evvelki Sayın Cumhurbaşkanımıza olan güven aşağı doğru iniyor” dedi.

"Erdoğan Her Kesimin Yanında Olan Bir Liderdi"

Külünk, Erdoğan’ın uzun yıllar boyunca emekçilerin, esnafın ve dar gelirli vatandaşların yanında duran bir lider olarak görüldüğünü belirtti. "Sayın Erdoğan emekçinin, işçinin, esnafın, dar gelirlinin, çiftçinin, köylünün her an yanında duran abisiydi, kardeşiydi, 'Bizim Erdoğan'dı, 'Bizim Tayyip'ti" ifadelerini kullanan Külünk, bu güçlü bağın zamanla zayıfladığını dile getirdi.

"Zenginleşmiş Çevreler AKP Sayesinde Servetlerini Katladı"

Metin Külünk, AK Parti'nin iktidar döneminde servet sahiplerinin zenginleştiğine de dikkat çekti. "AKP sayesinde zenginleşmiş çevrelerin, dar-elit çevrelerin ki bunların diğer AKP öncesi zenginlerden hiçbir farkı yok" diyen Külünk, bu çevrelerin Erdoğan’ın siyasi tabanından uzaklaştığını iddia etti.

Yumurtalarda Yeni Düzenleme: "Son Tüketim Tarihi" Kalkıyor Yumurtalarda Yeni Düzenleme: "Son Tüketim Tarihi" Kalkıyor

"Güzel Anılarak Devretmeli"

Külünk, Erdoğan’ın başarılarının yanı sıra eksikliklerinin de bulunduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanının görevini güzel bir şekilde devretmesi gerektiğini söyledi. "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ülkeye kazandırdıkları, başarıları, bir başarı hikayesi var. Fakat başarıların yanında eksiklikler, hatalar, boşluklar var" şeklinde konuşan Külünk, Erdoğan’ın devlet liderliğini iyi bir anıyla devretmesini istediğini ifade etti.

Muhabir: Esengül İşleroğlu