Haber-Foto: Mustafa Işık (Özel Haber)

Tokat Belediye Plevnespor Futbol Şube ve İdari Menajer Sorumlusu Mehmet Menderes Önkuzu, 2024-2025 futbol sezonu öncesinde takımın durumu ve yapılan çalışmalar hakkında Tokat Hürsöz'e önemli açıklamalarda bulundu. Önkuzu, yeni sezonun tüm şehre ve memlekete hayırlı olmasını dileyerek, kulübün mali durumu, transferler ve takımın hedefleri hakkında bilgi verdi.

Önkuzu, yeni sezona dair umutlarını ve yapılan çalışmaları şu şekilde özetledi: "Tüm şehrimize, memleketimize 2024-2025 futbol sezonumuz öncelikle hepimize hayırlı uğurlu olsun. Göreve başladığımız bugünden itibaren neler yaptık? Önce geçen seneki borçla ilgili bazı şeyler söylemek istiyorum. Geçen seneden futbolcu alacaklarıyla ilgili bir kongre yapıldığında, bize verilen futbolcu ve personel alacaklarına dair 3 milyon 320 bin liralık bir liste vardı. Biz, futbolun içinden geldiğimiz için, futbolcu kardeşlerimizin resmi sözleşmelerini ve protokollerini tek tek inceledik ve bu rakamı 2 milyon 660 bin liraya düşürdük. Akabinde de bu rakam resmi olarak düşürüldü. Daha sonra yönetim olarak futbolcularla ve alacaklı personelle tek tek görüşülerek bayramdan önce, futbolcuların en zor zamanı olan yaz sezonunda, maddi ve manevi sıkıntılarını göz önünde bulundurarak, 2 milyon 660 bin liralık borcu bayramdan önce ödeyip helalleştik. Yönetimimize, bu düşünceyi ilk ortaya sunduğumuzda bizi kırmadıkları için teşekkür ediyorum. Bu borcu 1 milyon 870 bin liraya düşürerek tamamen resmi olarak Tokat Belediyespor'un borcunu sıfırlamış olduk."

Yeni sezon hazırlıklarına değinen Önkuzu, teknik direktör seçiminde titiz davrandıklarını belirtti: "Birçok hoca kendiliğinden aradı ve çalışmak istediğini söyledi. Ancak biz duygusal bakmadık. Tokat Belediye Plevnespor'un bütçesine uygun, saha içi ve saha dışında tecrübesiyle bize katkı sağlayacak bir hocayla anlaştık. İç transferde beş arkadaşımızla anlaştık ve takımımızın iskeletini tuttuk. Grubumuz küçümsenecek bir grup değil; geçmiş ve köklü takımlar var. Ancak ekonomik şartlarda ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız. Futbolcuların bile rakamlarının geçen senelere göre dört kat, beş kat arttığı bir dönemde, verebileceğimiz sözleri yerine getirebileceğimiz rakamlara kulübümüzün bütçesine uygun futbolcuları tercih etmeye çalışıyoruz. Para futbolcu için olmazsa olmaz, ancak biz ilk başta, formasını terlettiği takımının armasına sahip çıkan futbolcularla çalışmayı istiyoruz."Mehmet Menderes Önkuzu (2)Takımdaşlık ve birlikteliğin başarıyı getireceğine inandığını vurgulayan Önkuzu, transfer sürecinin devam ettiğini belirtti: "Çünkü ben oynarken de bu duyguların, bu birlikteliğin, bu düşüncenin başarıyı getirdiğini çok iyi biliyorum. Şu an bu doğrultuda planlamamız devam ediyor. İç transferde iki üç kardeşimizle daha görüşüyoruz. Bugün yarın sonuçlanacak. Onun akabinde de şu an için piyasa çok yüksek. Salı günü de Kulüpler Birliği'nin başkanlarının toplantısı var. Bu fiyatlarla alakalı. Bunlarla da ilgili bir karar çıktıktan sonra futbolcuların da fiyatlarının biraz daha düşeceğini düşünüyoruz. Ona göre de en yakın zamanda dış transferde de, iç transferde de anlaştığımız kardeşlerimizle imza töreninde zaten tanıdığımız, bildiğimiz kardeşlerimiz, emeği geçen, iki senedir bize katkı sağlamış, başarıda bulunmuş kardeşlerimiz olacak. Dış transferde de bununla alakalı çıkan sonuçlara göre anlaştığımız futbolcularla ilgili hem kamuoyunun, hem sizlerin, hem de şehrimizin her şeyden haberi olacaktır."

Çaykur Rizespor, 5 hafta sonra gol sevinci yaşadı Çaykur Rizespor, 5 hafta sonra gol sevinci yaşadı

Takımın zorlu bir grupta yer aldığını belirten Önkuzu, başarılı olacaklarına inandıklarını söyledi: "Biraz önce de söylediğim gibi, zorlu bir gruptayız. Geçmişte Türkiye Süper Ligi'nde şampiyon olmuş bir takımın da aynı gruptayız. Bu demek değil ki her şey parayla, her şey isimle oluyor. Ona bakarsan, 11 senede şampiyonluk yaşamayan bir Fenerbahçe var. Ben dediğim gibi özellikle takımdaşlığın, birlikteliğin, ahiret duygusunun, yeni deyimle kolej havasının yaşandığı kulüplerde, takımlarda başarının geleceğini ve bu grupta çok şeye imza atacağımızı düşünüyorum."
Takımın toplanma tarihi hakkında bilgi veren Önkuzu, kamp planlamalarını da paylaştı: "Nasip olursa 20'si ve 22'si gibi o aralıkta. 15 veya 22'si aralığında toplanılacak. 10-12 gün burada bir çalışma olacak. O arada da tamamen takım transferlerini bitirip kamp sonrası, bir iki günlük izinden sonra kampa gitmeyi düşünüyoruz. 13-14 günlük. Kampa gidene kadar da tüm takımı bitirmiş olup, o şekilde kamp planlamasını yaptık. Kamp yeri tam olarak görüştüğümüz yerler var. Yine söylüyorum, afaki fiyatlar var. Kulübümüze uygun bir şekilde onun planlamasını yapıp kamp yeri belli olduktan sonra tarihleri belli de, sadece yer anlamında şu an görüşüyoruz. O konu hakkında net bir şey söyleyemeyeceğim. Onun akabinde de kamptan sonra, 1-2 günlük izin verip on günlük bir zaman kalıyor. Sonra da Tokat'ta toplanıp maç haftasına girmiş olacağız."

Gerçekçi hedeflerle yola çıktıklarını belirten Önkuzu, şampiyonluk hedefinden ziyade sağlam temellerle ilerlemek istediklerini söyledi: "Gerçekçi olmak lazım. Hiçbir zaman belki bir an için gaza gelinip, işte hedefimiz kesinlikle şampiyonluk gibi bir düşüncemiz yok. Gerçekçi olalım. Zor bir gruptayız. Her şeyi geçtim. Zor grup derken kimse yanlış anlamasın. Korkaklık, çekingenlik anlamında değil. Sıfır borçla yola çıktık. Borçları kapatarak. Yarın bir gün beni ilk göreve geldiğim gün de yaptığım açıklamada sağlam temelli gitmek istiyoruz. Altyapısıyla, üst yapısıyla her sene yirmi futbolcunun gelip yirmi futbolcunun, on futbolcunun devre arası gidip gelen bir Tokat Belediye Plevnespor olmayacak. Biz sağlam temelli bir şekilde, verebileceğimiz rakamlar üzerinden futbolcu kardeşlerimizle anlaşmayı düşünüyoruz. Transferlerimiz de bu şekilde olacak."Mehmet Menderes Önkuzu (3)

Editör: Mustafa Işık