Eda Çağlayan, Masterchef Türkiye 2024 yarışmasının ana kadrosuna girdi ve kısa sürede izleyicilerin ve jüri üyelerinin dikkatini çekmeyi başardı. Peki, Masterchaf Eda Çağlayan kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, mesleği ne? İşte detaylar...

Masterchaf Eda Çağlayan kimdir?

MasterChef 2024 sezonuna katılan Eda Çağlayan, kısa sürede yarışmanın dikkat çeken isimlerinden biri haline geldi. 1998 yılında İzmir'de dünyaya gelen Eda Çağlayan, aslen Makedonya göçmenidir. Henüz 26 yaşında olan genç yarışmacı, İzmir'de yaşamını sürdürmektedir.

Eda Çağlayan'ın eğitim hayatı, ilk, orta ve meslek lisesi eğitimlerinin ardından Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünden mezun olmasıyla devam etti. Bu alanda aldığı eğitimle meslek hayatına adım atan Eda, pastacılık yaparak kariyerine başladı. Daha sonraki dönemlerde ise dekor şefliği yaparak yeteneklerini farklı alanlarda da geliştirdi.

Eda Çağlayan, MasterChef 2024'e katılarak büyük bir adım attı. Yarışmanın eski sezonlarından Eren'i çok beğendiğini belirten Eda, ilk turda bir Makedon makarnası olan Yufki'yi hazırladı. Fesleğen sosu ve tütsülenmiş kuru etle yorumladığı bu yemek, jüri üyelerinden tam not aldı. 45 yıllık önlüğü ile yemek yaparak jüri üyelerine duygusal bir an yaşatan Eda, Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya'dan evet oyları alarak ikinci tura geçmeye hak kazandı.

İkinci turda 3'lü düelloda da başarılı olan Eda Çağlayan, üçüncü turda ana kadroya kalma mücadelesi verdi. Rakiplerinden daha iyi tabaklar çıkararak ana kadroya katılmayı başaran Eda, böylece MasterChef 2024'ün ana kadrosuna giren 12. yarışmacı oldu. Yarışmadaki performansı ve samimi tavırlarıyla dikkat çeken Eda Çağlayan, izleyicilerin ve jüri üyelerinin beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi ve panik anı kameralara yansıdı! Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi ve panik anı kameralara yansıdı!

Eda Çağlayan, genç yaşına rağmen gösterdiği başarılarla adından söz ettiriyor. Yarışmadaki performansıyla izleyicilerin gönlünde taht kuran Eda, MasterChef serüveninde neler yapacağını merakla bekliyoruz. Yarışmanın ilerleyen bölümlerinde Eda Çağlayan'ın daha fazla başarıya imza atacağına dair umutlar yüksek.

Muhabir: Elvan Mert