Tokat Kitap Günleri Başladı: Sinan Yağmur İlk Söyleşi Konuğu Oldu Tokat Kitap Günleri Başladı: Sinan Yağmur İlk Söyleşi Konuğu Oldu

Özgün müzik sanatçısı Onur Akın, “Asi ve Mavi” albümündeki 10 eserin izinsiz şekilde dijital platformlarda kullanıldığını iddia ederek, İbrahim Tatlıses’in sahibi olduğu İdobay Müzik’e dava açtı. Akın, İdobay Müzik’in eserlerini izinsiz kullandığını belirterek bu eylemlerin durdurulmasını ve haklarının korunmasını talep etti.

İdobay Müzik’ten Savunma: "Haklar Bizde"

İdobay Müzik, mahkemeye verdiği cevapta, Onur Akın ile yapılan sözleşme uyarınca eserlerin tüm mali haklarının kendilerinde olduğunu savunarak davanın reddini istedi. Şirket, eserlerin yasal yollarla kullanıldığını ve herhangi bir ihlal yapılmadığını iddia etti.

Bilirkişi Raporu: "Eserler İzinsiz Kullanıldı"

Mahkeme, Onur Akın’ın eserlerinin izinsiz kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi için dosyayı bilirkişiye gönderdi. Hazırlanan bilirkişi raporuna göre, Onur Akın, eserlerinin mali haklarını devretmedi. Buna rağmen İdobay Müzik, söz konusu eserleri izinsiz şekilde dijital platformlarda kullandı. Rapor, İdobay Müzik’in Onur Akın’ın haklarını ihlal ettiğini doğruladı.

Muhabir: Nuray Uluözlü