İşgalci, terör devleti İsrail’in 7 Ekim’de Gazze’ye başlattığı hava saldırıları sonucu 94,291 yaralı, 40.819 şehit var. 280.000 evden 46.000’i tamamen yıkıldı ve kullanılamaz halde. 1.500.000 kişi evlerinden göç etmek zorunda bırakıldı.

İşgalci İsrail Gazze’de uluslararası hukuka aykırı olacak şekilde siviller üzerine saldırıları devam ederken Batı ülkeleri İsrail işgaline ve insanlık dışı bu saldırılarına destek çıkmaktan geri kalmıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ise olanca gücüyle mazlum Filistin halkının, Gazze’nin yanında saf tutuyor.

GAZZE’YE TOKAT’TAN PROMOSYON DESTEĞİ

Tokatlı bir hemşehrimiz, Filistin ve Gazze davasının yanında, katil işgalci devlet İsrail’in karşısında olduğunu gösterircesine bir destekte bulundu. İlimizdeki bir kamu kurumunda kamu personeli olarak çalışan Hasan Hüseyin Bingöloğlu, banka maaş promosyonunu GAZZE’ye destek için mücadele veren İstanbul merkezli Derneğin hesabına yatırdı. Merkezi İstanbul’da bulunan Senabil İnsani Yardım Derneği’nin “Gazze halkına destek olalım.” çağrılarına kayıtsız kalmayan Hasan Hüseyin Bingöloğlu, bankadan hesabına geçen maaş promosyonunun 40.000 (Kırkbin) TL’sini dernek hesabına aktardı.

EMANET SAHİBİ GAZZE

            Banka maaş promosyonunu Senabil İnsani Yardım Derneği hesabına aktaran Hasan Hüseyin Bingöloğlu’nun açıklama bölümüne “Maaş promosyonudur. Emanet sahibi GAZZE” yazdırması dikkat çekti.

“ŞİMDİ İCRAAT VAKTİDİR”

            Tokat Hürsöz gazetesini ziyaret ederek Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç’a banka dekontunu gösterip yaptığı desteği izah eden Hasan Hüseyin Bingöloğlu “İsrail’in bu zalimliğine, terör devleti oluşuna yürek, vicdan dayanmaz. İçimden geleni yaptım. Şimdi kardeşlik zamanıdır. Laf değil icraat vaktidir.” ifadelerini kullandı.

SENABİL İNSANİ YARDIM DERNEĞİ HAKKINDA

            Banka maaş promosyonunun hesabına yatırıldığı Senabil İnsani Yardım Derneği’nin tüzüğüne bakıldığında amacı şöyle ifade ediliyor:

“Derneğin merkezi İstanbul’dur. “Senabil Derneği” kısaltmasını kullanır. Derneğin amacı; Yurt içinde ve yurt dışında dil, din, ırk, cinsiyet gibi hiçbir ayırım gözetmeden yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarını karşılamak, yurt içinde ve yurt dışında meydana gelen afet, savaş ve olağan zamanlarda ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, sağlık, eğitim, yakacak, kira, barınma, evlenme, yuva kurma, iş kurma, konut ve sair bütün hususlarda ayni, nakdi her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmaktır. Toplumun menfaatine olacak her türlü faaliyeti destekleyecek çalışmalar yapmak; İnsanların sosyal sorumluluk bilincini, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek, toplumların sosyoekonomik düzeyini yükseltmek, insanlığın evrensel değerlerinin korunmasına ve tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapmaktır.”