Haber: Mustafa Işık

Tokat’ın Merkez Bağlı Büyükyıldız köyü ve çevresindeki köylerde, üzüm alıcılarının olmaması nedeniyle üreticiler mahsullerini satmakta ciddi zorluklar yaşıyor. Üzüm alıcıları, gelmedikleri gibi gelenler de çok az miktarda üzüm alıyor ve kesim için gerekli kasaları sadece yakınlarına veriyor. Bu durum, köylüleri çare arayışına yönlendirdi.

Whatsapp Image 2024 09 06 At 15.32.04 (2)

Narinciye cinsi üzümler dalında çürüyor  
Bölgedeki üzümler, 'narinciye' cinsi olarak biliniyor ve bu yıl alıcı bulamadıkları için dalında kaldı. Üreticiler, düşük fiyatlara bile üzüm satamıyor. Bu durumun mahsullerinin dalında çürümesine neden olmasından endişelenen köylüler, ellerindeki üzümleri ezerek pekmez yapmaya yöneliyor.

"Bizim derdimiz ekmeğimizi helal kazanmaktır" 
Duruma tepki gösteren köylüler, yetkililere seslenerek şöyle konuştu: “Fiyatların düşük olması bir yana, alıcı yok. Biz amir memur değiliz, biz ekmeğimizi bağdan topraktan çıkarıyoruz. Bizim tek derdimiz ekmeğimizi helal kazanmaktır. Lütfen köylü milletine sahip çıksınlar.”Whatsapp Image 2024 09 06 At 15.32.04 (1)

Kantarcı: "Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz’e gelen turistler başka ülkelere yöneldi" Kantarcı: "Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz’e gelen turistler başka ülkelere yöneldi"

Köylüler çözüm bekliyor  
Üzüm üreticileri, yaşadıkları bu sıkıntılara çözüm bulunması için yetkililerden destek bekliyor. Mahsullerini değerinde satmak isteyen köylüler, bu zor süreçte mağdur edilmemek için umutla seslerinin duyulmasını bekliyor.

Whatsapp Image 2024 09 06 At 15.32.04 (2)

Editör: Mustafa Işık