UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. ve son hafta maçında Galatasaray, deplasmanda Kopenhag'a 1-0 mağlup olarak Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Parken Stadyumu'ndaki zorlu mücadelede galibiyeti getiren golü 58. dakikada Lukas Lerager attı.

Galatasaray, bu sonuçla birlikte A Grubu'nu 5 puanla üçüncü sırada tamamladı. Grubu lider tamamlayan Bayern Münih'in ardından ikinci sırada yer alan Kopenhag ise 8 puana ulaştı.

Maçın ilk yarısında denk bir mücadele sergilenirken, ikinci yarıda Kopenhag'ın bulduğu golle Galatasaray'ın üst tura çıkma şansı azaldı. Kopenhaglı futbolcu Lerager, sol kanattan gelen pası kale önünde tek vuruşla filelere göndererek skoru 1-0 yaptı.

Maçtan sonra yaşanan önemli anlar şu şekilde özetlenebilir:

90+2' Ziyech'in yaklaşık 30 metreden harika şutunu Kamil Grabara son anda kornere çeldi.

90' KIRMIZI KART | Kopenhag'da Lukas Lerager, Kerem'e yaptığı hareketin ardından ikinci sarı kartla kırmızı kart gördü.

85' SARI KART | Kopenhag'da Barış Alper ile tartışma yaşayan Lukas Lerager sarı kart gördü.

85' Kopenhag çok hızlı geldi. Sağ kanattan uzun topta sol kanatta topu alan Lerager, sağ kanattan bindiren Mohamed Elyounoussi'yi gördü. Ceza sahasına giren Mohamed Elyounoussi'nin vuruşu kalenin yanından auta gitti.

58' GOL | Maalesef top ağlarımıza gitti. Skor 1-0 oluyor. Sol kanattan yine hızlı gelen Kopenhag'da Diogo Goncalves'in sol kanattan pasında Lerager kale önünde tek vuruşla topu ağlara yolladı.

Bu sonuçla birlikte Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etme hakkını elde etti. Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ı hangi takımların beklediği ve ilerleyen süreçteki müsabakaların detayları ise ilerleyen günlerde belli olacak.