Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, kira sözleşmelerinin artık zorunlu olarak e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirileceğini belirtti. Ev sahibi ile kiracının akdetmiş olduğu kira sözleşmesinin bir nüshası, sözleşme tarihinden itibaren 15 gün içerisinde e-Devlet sisteminde yer alan kira sözleşmesi bilgi sistemine kaydedilecek. Bu sistem, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından oluşturulmuş olup, sözleşme kayıtları Vergi Dairesi'ne bildirilmiş sayılacak.

Yeni uygulamanın yanı sıra Yılmaz, dijitalleşme sürecinin hedeflerinden bahsetti. Siber güvenliğin güçlendirilmesi, yerli ve milli yazılımların yaygınlaştırılması, başarılı ürünlerin ihraç edilmesi ve bilgi tabanlı ekonomik gelişimin hızlandırılması önümüzdeki dönem hedefleri arasında yer alıyor.

Galatasaray'ın başı dertte: Hakkında suç duyurusu yapıldı Galatasaray'ın başı dertte: Hakkında suç duyurusu yapıldı

Hizmetlerin dijitalleşmesiyle birlikte bürokratik yüklerin azaltılması, vatandaşların daha zahmetsiz, hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet alması amaçlanıyor. Bu bağlamda, e-Devlet Kapısı'nda yeni tasarlanan hizmetlerden bazıları da tanıtıldı. Son dönemde yapılan müze kart entegrasyonu ile 390 bin mobil müze kartı kullanıma sunuldu. Ayrıca, mobil kaza tutanağı uygulaması 20 Mayıs'ta açıldı ve şimdiden 59 bin kişi tarafından kullanıldı.

E-Devlet Kapısı kullanıcıları, yıl sonuna kadar kira kontratlarını e-Devlet üzerinden yapabilecek. Ayrıca, 'Özel sigortalarım' bütünleşik hizmeti kademeli olarak geliştirilecek ve kullanıcılar tüm poliçe bilgilerine tek noktadan erişim sağlayabilecek. Mobil cüzdan uygulaması da devreye alınarak, kullanıcılar internetin olmadığı ortamlarda bile dijital cüzdanlarına aktardıkları verileri kamu hizmetlerinden faydalanırken kullanabilecekler.

Yılmaz, belediye hizmetlerinin kategorize edilmesi ve yaygınlaştırılması çalışmalarına da değindi. Yerel yönetimlerin dijital hizmetlerine standart getirildi ve belediye hizmetleri 12 kategori altında sunulmaya başlandı. Bugün itibarıyla e-Devlet Kapısı'nda 494 belediyeye ait 3.981 dijital hizmet sunulmakta.

Son olarak, ağustos ayı konut kira artış oranı belli oldu. On iki aylık ortalama enflasyon verilerine göre hesaplanan kira artış oranı, yüzde 65,93 olarak belirlendi. Bu oran, ev sahiplerinin ağustos ayında uygulayabilecekleri kira zammını gösteriyor.

Muhabir: Esengül İşleroğlu