Haber-Foto: Mustafa Işık

NESİNE TFF 2. Lig Kırımızı Grupta mücadele eden Karaman Futbol Kulübü Teknik Direktörü Mehmet Yıldırım, Tokat Hürsöz muhabiri Mustafa Işık’a yarın oynanacak Merkür Jet Erbaaspor maçı öncesinde takımın durumu ve hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, kulüp yönetimiyle tanışma sürecinden itibaren yaşadıkları zorlukları ve kısa sürede kurdukları takımın performansını anlattı. Ayrıca Erbaaspor ile geçmiş maçlarına değinerek, bu zorlu deplasmandan galibiyetle ayrılmayı hedeflediklerini vurguladı. 

Whatsapp Image 2024 09 28 At 11.21.36 (1)"Takım Kurma Süreci 17 Ağustos'ta Başladı"
Mehmet Yıldırım, Karaman Futbol Kulübü’nden aldığı teklifin ardından hızlıca harekete geçtiğini belirterek, sürecin nasıl başladığını şöyle anlattı: "Bu sene 17 Ağustos'ta Onursal Başkan Süleyman Han Almanya'dan beni aradı ve takım kurma sürecine gireceklerini söyledi. ‘Bazı sıkıntılar yaşadık ama takım kurmaya başlıyoruz. Bizimle çalışır mısın?’ dedi. Daha sonra 'Tamam, olur,' dedim. Ertesi gün başkanın danışmanı Aytunç ile buluştuk ve yönetici arkadaşlarla görüşerek çalışmalara başladık. Hızla bir takım kurduk ve 16 Ağustos'ta ilk antrenmanımıza çıktık. 18 Ağustos'ta ise Kayseri Erciyes’te kampa gittik." dedi.

Bu sürecin oldukça kısa ve yoğun geçtiğini belirten Yıldırım, "Takımı sadece birkaç gün içinde oluşturduk. Elimizde mevcut sözleşmeli bir oyuncu vardı, diğer oyuncularımızı da hızlıca transfer ederek kısa sürede bir takım kurduk." dedi.

"Erbaaspor Zor Bir Rakip, Ama Çıkışa Geçeceğiz"
Merkür Jet Erbaaspor karşılaşması hakkında görüşlerini dile getiren Yıldırım, geçen sezon Erbaa’da 1922 Konyaspor’u çalıştırırken yaşadıkları zorlu maçı hatırlattı: "Geçen sene burada Erbaaspor’a karşı 2-1 kaybetmiştik. Erbaa’nın güçlü bir taraftar desteği var. Geçen sezondan bu yana statlarını değiştirdiler ve seyirci sayısında artış oldu. Erbaa bu sezon sıkıntılı bir başlangıç yaptı, ancak geçen hafta deplasmanda Mersin’i yenmeyi başardılar. Biz de ilk dört-beş haftayı hazırlık kampı gibi gördük. Bu haftalara kadar oynadığımız dört takımın üçü şu anda ligin ilk üç sırasındaydı, diğer takım ise namağlup. Erbaa maçıyla birlikte çıkışa geçeceğimize inanıyoruz. Kadromuz geç kurulmasına rağmen şu an iyi bir takım olduk, her geçen hafta daha iyiye gidiyoruz."

Yıldırım ayrıca takımda yaşanan sakatlıklarla ilgili de bilgi verdi: "Eksik oyuncumuz var mı derseniz, evet. Süleyman isimli oyuncumuzun sakatlığı maalesef ciddi. Maçta bağları koptu ve bir süre aramızda olamayacak. Ona geçmiş olsun diyorum, en kısa zamanda iyileşip aramıza döner umarım. Kadromuz zaten kısıtlı, bu sakatlık bizi zorlayacak, ancak hedefimiz ligde kalmak."

"Sadece 10 Günde Bir Takım Kurduk, Hedefimiz Ligde Kalmak"
Takım kurma sürecine değinen Yıldırım, zorlu şartlar altında çalıştıklarını ve hedeflerinin bu sezon ligde kalmak olduğunu belirtti: "Bizim takım 10 gün gibi kısa bir sürede kuruldu. Bununla birlikte kulübümüzün bütçesi de oldukça düşük. Şu ana kadar oynadığımız dört maç için toplamda sadece üç milyon lira peşinat harcadık. Bu rakam BAL liglerinde bile daha yüksek. Ancak biz bu şartlardan şikayetçi değiliz, elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Karaman Futbol Kulübü’nün tesisleri ve çalışma ortamı çok iyi. Özellikle genç oyuncular bize güvenerek geldiler. Bu süreçte danışmanımız Aytunç’un katkıları büyük oldu. Kendisi bu ligleri çok iyi biliyor ve takımın kurulma aşamasında çok yardımcı oldu. Transfer görüşmelerinin tamamını o yönetti, ben de teknik direktör olarak rahat bir ortamda çalışabiliyorum."

Whatsapp Image 2024 09 28 At 11.21.36"Takımı Potansiyelli Oyuncularla Kurduk"
Mehmet Yıldırım, transfer ettikleri oyuncuların büyük bir kısmının önceki takımlarında fazla forma şansı bulamayan, ancak potansiyeli yüksek isimler olduğunu vurguladı: "Aldığımız oyuncular hem maliyet açısından düşük ücretli hem de geçen sezon takımlarında fazla forma şansı bulamamış isimlerdi. Ancak biz bu oyuncuların potansiyeline inandık ve transfer ettik. Mesela santraforumuz geçen sezon sadece üç maçta ilk 11'de oynamış ve iki gol atmıştı. Ama bu sezon şu ana kadar dört maçın hepsinde oynadı ve iki gol kaydetti. Bu başarıları onların potansiyelini bilmemizden ve güven vermemizden kaynaklanıyor."

"Genç Oyuncularla Yola Çıktık"
Yıldırım, milli takımlarda görev yaptığı yıllardan edindiği tecrübeleri Karaman Futbol Kulübü’ne de yansıttığını belirterek, genç oyunculara olan güvenini dile getirdi: "2014-2019 yılları arasında genç milli takımlarda çalıştım. Bu süreçte U23'e kadar birçok oyuncuyla tanışma fırsatım oldu ve şu anda ligde oynayan oyuncuların büyük bir kısmını çok iyi tanıyorum. Takımımızda 2003, 2004, 2005, hatta 2006 doğumlu oyuncular var. Diğer takımlar kontenjan hesapları yaparken, biz genç oyunculara yöneldik. Muhtemelen ligin en genç takımı biziz. Bu sezon ligde kalırsak, seneye Karaman’dan çok daha farklı işler bekliyoruz."

Konyaspor’un yeni duvarı, golcüleri üzecek Konyaspor’un yeni duvarı, golcüleri üzecek

"Tokat Büyük Bir Potansiyele Sahip"
Mehmet Yıldırım, Tokat’a ilk defa geldiğini ve şehirde büyük bir potansiyel gördüğünü belirtti. Aytunç’un kendisine Tokat’ı gezdirdiğini söyleyen Yıldırım, "Dün akşam Tokat’ı gezme fırsatım oldu. Yeşilırmak’ın yanında yürüdük, şehir merkezini dolaştık. Tokat büyük bir şehir, büyük bir potansiyeli var. Bence Tokat’ta sadece ikinci lig değil, PTT 1. Lig’de bir takım olmalı. Tokat’ın hak ettiği yere gelmesi için belediye, halk ve herkesin birleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Tokat Plevnespor şu anda 3. Lig’de mücadele ediyor ve zorlu bir grupta yer alıyorlar. Başarı, para ile değil, doğru bir planlama ile gelir. Tokat’ın da bu potansiyeli doğru bir şekilde kullanarak hak ettiği yerlere geleceğine inanıyorum." dedi.

"Hedefimiz Karaman FK’yı Gençlerin Tercih Ettiği Bir Kulüp Haline Getirmek"
Yıldırım, Karaman Futbol Kulübü’nün gelecekte genç futbolcuların tercih ettiği bir takım haline gelmesi için çalıştıklarını belirterek, "Beş yıl boyunca genç milli takımlarda görev yaptım ve genç oyuncularla çalışmayı her zaman sevdim. Karaman FK’yı da Türkiye’deki gençlerin tercih ettiği bir takım haline getirmek istiyoruz. Hedefimiz, önce bu sezon ligde kalmak, sonra da daha büyük hedefler doğrultusunda ilerlemek." dedi.

Son olarak Tokat ve Erbaa’ya başarılar dileyen Yıldırım, "Tokat’a ve Erbaa’ya başarılar diliyorum. Umarım her şey gönüllerince olur." diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Mustafa Işık