Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı İskurt, Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu'nda konuştu: Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı İskurt, Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu'nda konuştu:

Konya’da bayan kuaföründe çalışırken kardeşinin tıraşını beğenmeyen Şükran Kocabaş, erkek kuaförlüğüne yönelerek başarı hikâyesi yazdı. 22 yaşındaki Şükran Kocabaş, küçük yaşlarda bir bayan kuaföründe çırak olarak işe başladı. Ancak erkek kardeşinin kuaförden sonra evine geldiğinde saçını beğenmeyen Kocabaş, onun saçını tekrar keserek kuaförlük kariyerinde yeni bir yön belirledi. Erkek kuaförlüğüne merak saran Kocabaş, bir erkek kuaföründe çalışmaya başladı ve müşterileri şaşırtarak meslekte hızla yol aldı.A W297261 01

"Mesleğin Bu Alanını Daha Çok Sevdim"
Şükran Kocabaş, erkek kardeşinin saçını keserek başladığı kuaförlük serüvenini şu sözlerle anlattı: “Kardeşimin saçını beğenmedim ve ona, ‘Otur, bir de ben deneyeyim’ dedim. Yaptığım ilk tıraşla birlikte erkek kuaförlüğüne ilgi duymaya başladım. Birkaç denemeden sonra, ‘Benim erkek kuaförü olmam gerekiyor’ dedim. Elim bu işe daha yatkındı ve erkek kuaförlüğünü daha çok sevdim.” Kocabaş, bu süreçte Mustafa Ceylan ile tanışarak onun desteğiyle kendini bu alanda geliştirdiğini belirtti.

"Sıkıntıları 2-3 Ay İçinde Aştım"
Erkek kuaförlüğüne başlarken yaşadığı zorluklardan da bahseden Kocabaş, “İlk başlarda biraz tedirgin oldum. Ama aklıma koyduğum her şeyi başarma azmim var ve bunu da başardım. Müşteriler zamanla bana alıştı, ben de onlara alıştım. İlk birkaç ay zorluydu ama sonra sanki yıllardır yapıyormuşum gibi rahat hissetmeye başladım” dedi.

Müşteriler Şaşkın Ama Memnun
Şükran Kocabaş, kuaför salonuna gelen müşterilerin ilk başta şaşırdığını ama sonrasında ona alıştıklarını anlattı: “İlk başta erkek müşteriler ‘Bayan mı çalışıyor?’ diye şaşırıyordu. Ancak bir sonraki tıraşta beni tercih ediyorlar. Zamanla benim tıraşım onların tercihi oldu.”

"Sonucu Ne Olursa Olsun, Denemekten Çekinmeyin"
Kocabaş, hayallerinin peşinden gitmek isteyenlere şu mesajı verdi: “Hayallerinizin peşinden gitmekten çekinmeyin. Sonucu ne olursa olsun, en azından denedim diyebilirsiniz. Bir insanın aklına koyduğu her şeyi başarabileceğine inanıyorum. Hedefim, ileride kendi dükkanımı açmak ve meslekte daha büyük başarılara imza atmak.”

Mustafa Ceylan: "Kısa Sürede Meslek Sahibi Oldular"
Şükran Kocabaş’ın ustası Mustafa Ceylan ise, “12 kişilik ekibimizin içinde 2 bayan arkadaşımız var. Onlara mesleği öğrettik ve kısa sürede ustalık seviyesine geldiler. Bayan kuaförlerimize elimizden gelen tüm desteği verdik” dedi.

Müşteri Görüşleri
Şükran Kocabaş’ın tıraş ettiği müşterilerden Emre Tepe, “Başta biraz tedirgin oldum ama şimdi düzenli olarak Şükran Hanım’a tıraş oluyorum” dedi. Enes Tutar ise, “Konya’da alışık olmadığımız bir konseptle karşılaştık, bayan kuaförlerin de çalıştığı bu salon gerçekten farklı ve başarılı” ifadelerini kullandı.

A W297261 02A W297261 03A W297261 04A W297261 05

Editör: Mustafa Işık