Haber: Mustafa Işık

Tokat'ta İl Bebek Ölümleri İnceleme Kurulu toplantısı, halk sağlığı hizmetleri alanında önemli bir değerlendirme fırsatı sundu. Toplantıya, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Nilay Elibol başkanlık etti. Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Biriminde görevli Uzm. Dr. Şeyda Kanal'ın sunumuyla gerçekleştirilen toplantıda, bebek ölümleri ile ilgili mevcut durum ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.Whatsapp Image 2024 09 05 At 09.51.29Toplantıya Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Halil İbrahim Akdoğan, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında görevli Doç. Dr. Erhan Karaaslan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında görevli Op. Dr. Muhammed Emin Öz, Tokat Devlet Hastanesi’nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mustafa Hakan Acer, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hasan Yıldırım, aile hekimi Dr. Ali Rıza Sazak, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Sorumlusu Dr. Gülcan Başara, 112 Hekimi Dr. Müge Saygılı Yılmaz ve Toplum Sağlığı Hizmetleri Birim Sorumlusu Şb.Md. Rahmi Bayır katıldı.

Toplantıda, bebek ölümlerinin azaltılması için yapılması gerekenler ve sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi konularında geniş çaplı bir değerlendirme yapıldı. Katılımcılar, bölgesel sağlık verilerini analiz ederek, bebek ölümleri ile ilgili risk faktörlerini belirledi ve çözüm önerileri geliştirdi.

Tokat ASKF’da 4. Işkın Dönemi Tokat ASKF’da 4. Işkın Dönemi

Kurulun, halk sağlığını koruma ve bebek ölümlerini azaltma yönündeki kararlılığı, Tokat'taki sağlık hizmetlerinin daha da güçlendirilmesine yönelik umut verici bir adım olarak değerlendiriliyor.Whatsapp Image 2024 09 05 At 09.51.30

Editör: Mustafa Işık