ATAK-DER, Sivas’ta Meydana Gelen Depremi Önceden Tahmin Etti ATAK-DER, Sivas’ta Meydana Gelen Depremi Önceden Tahmin Etti

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından açıklanan verilere göre, kredi kartları ile yapılan ödemeler 1.056,8 milyar TL, banka kartları ile yapılan ödemeler 186,2 milyar TL, ön ödemeli kartlarla yapılan ödemeler ise 24,6 milyar TL olarak kaydedildi.

Kredi kartı ödemelerinde büyüme oranı yüzde 105, banka kartı ödemelerinde yüzde 65, ön ödemeli kart ödemelerinde ise yüzde 132 oldu. Ödeme adedi açısından da önemli bir artış yaşandı; toplamda 1,55 milyar adede ulaşan kartlı ödemeler, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 oranında bir artış gösterdi. Bu ödemelerin 887,8 milyon adedi kredi kartları ile yapılırken, 553,7 milyon adedi banka kartları, 110,5 milyon adedi ise ön ödemeli kartlarla gerçekleştirildi.

Kredi kartı ile yapılan ödeme adetlerinde büyüme oranı yüzde 21, banka kartları ile yapılan ödemelerde yüzde 9, ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde ise yüzde 36 oldu. Bu veriler, kartlı ödemelerdeki artış trendinin devam ettiğini ve kullanıcıların kartlı ödeme sistemlerini daha fazla tercih ettiğini gösteriyor.

Muhabir: Esengül İşleroğlu