Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Ekim ayı doğalgaz tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapmadığını açıkladı. Bu karar hem mesken abonelerini hem de sanayi kuruluşlarını kapsıyor. Buna göre, doğalgaz fiyatları Ekim ayında da sabit tutulacak ve bir önceki ayın fiyatları uygulanmaya devam edecek. Mesken aboneleri için doğalgaz fiyatı bin metreküp başına 5 bin 631 lira olarak belirlenmiş durumda.

Sanayi ve Ekmek Üreticileri İçin Tarifeler Aynı Kaldı

Sanayi kuruluşları ve ekmek üreticileri için de benzer şekilde tarifeler sabit tutuldu. BOTAŞ’ın açıklamasına göre ekmek üreticilerine uygulanacak doğalgaz fiyatı bin metreküp başına 8 bin 549 lira olarak sabitlenirken, sanayi kuruluşları için de önceki fiyatlandırma geçerli olacak.

1 Ekim 2024 tarihinde deprem olacak mı? Hangi illerde depremler bekleniyor? Kaç Şiddetinde olacak? 1 Ekim 2024 tarihinde deprem olacak mı? Hangi illerde depremler bekleniyor? Kaç Şiddetinde olacak?

Elektrik Üretimi İçin Doğalgaz Fiyatı

Elektrik üretimi amacıyla doğalgaz kullanan işletmeler için ise doğalgazın bin metreküp fiyatı 12 bin lira olarak sabit kaldı. Fiyat tarifelerinin her ay güncellendiği belirtilse de bu ay herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Avrupa'da En Düşük Doğalgaz Fiyatı Türkiye'de

BOTAŞ'ın duyurusunda ayrıca, "Household Energy Price Index (HEPI)" verilerine göre Türkiye’nin, Ukrayna'nın ardından Avrupa'da konutlarda en düşük doğalgaz fiyatına sahip ülke olduğu vurgulandı. Bu durum, Türkiye'deki doğalgaz fiyatlandırmasının Avrupa ortalamalarının altında olduğunu gösteriyor.

Kaynak: AA