Beşiktaş camiasının merakla beklediği başkanlık seçimine adaylığını koyan Hasan Arat, spor yöneticiliği, iş dünyasındaki başarıları ve uluslararası alandaki liderlik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Peki, Beşiktaş başkan adayı Hasan Arat'ın yaşamı, kariyeri ve serveti nedir? Hasan Arat kimdir, ne iş yapar? Hasan Arat ne zaman aday oldu? Hasan Arat nereli, kaç yaşında? Hasan Arat serveti ne kadar? Hasan Arat eşi kim? İşte detaylar...

Hasan Arat kimdir?

Hasan Arat, 27 Eylül 1959 tarihinde doğmuş olup, eski bir profesyonel basketbolcu, spor yöneticisi ve başarılı bir iş insanıdır. 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın İstanbul'a ev sahipliği yapma teklifinin liderliğini üstlenerek önemli bir rol oynamıştır.

Hasan Arat kaç yaşında?

Hasan Arat şuanda 64 yaşında'dır.

Hasan Arat ne iş yapıyor?

Sporculuk kariyerinden sonra iş dünyasına adım atan Arat, Novo Invest adlı gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketinin Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. Aynı zamanda Londra ve İstanbul merkezli bir kurumsal finansman danışmanlık firması olan Dome Group'un Kurucusu ve ortağı, Beymen'in en büyük perakende grubu olan FIBA Holding Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

Arat'ın iş dünyasındaki etkinliği sadece bu kadarla sınırlı değil. Aynı zamanda Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nde çeşitli görevlerde bulunmuş ve uluslararası alanda Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'ne bağlı üyeler kurulu başkan yardımcılığı gibi prestijli pozisyonlarda yer almıştır.

Hasan Arat'ın başarıları arasında Ekonomist Dergisi, Türkiye Milli Prodüktivite Merkezi ve Dünya Gazetesi tarafından 'Yılın İşadamı' ödülü de bulunmaktadır.

Beşiktaş'ın başkanlık koltuğu için yola çıkan Hasan Arat, geniş kariyer deneyimi ve liderlik vasıflarıyla dikkat çekiyor. Beşiktaşlı taraftarlar, bu seçimde Hasan Arat'ın liderliğine güvenerek geleceğe umutla bakıyor.

Hasan Arat ne zaman aday oldu?

Beşiktaş'ta UEFA Konferans Ligi'nde alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör Şenol Güneş'in istifasının ardından gündemdeki başkanlık seçimleri için ilk aday belli oldu. Başkan Ahmet Nur Çebi'nin adaylık durumu belirsizliğini korurken, uzun süredir hazırlıklarını sürdüren ve adaylığı kesinleşen isim, Hasan Arat oldu. Arat'ın, daha önceki başkanlık deneyimlerinden ders çıkararak Beşiktaş'ı nasıl yönetmeyi planladığı, taraftarlar tarafından merakla bekleniyor.