Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gazi olan Şen: “15 Temmuz’da dökülen kanlarımızın, ahımızın çıktığına şahit olduğumuz için şükrediyoruz” Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gazi olan Şen: “15 Temmuz’da dökülen kanlarımızın, ahımızın çıktığına şahit olduğumuz için şükrediyoruz”

Haber-Foto: Mustafa Işık

Tokat Belediye Plevnespor’un Gençlik Gelişim Sorumlusu ve Altyapı Koordinatörü Hakan Alpay, Tokat Hürsöz’e yaptığı açıklamalarda altyapı çalışmaları ve genç sporcuların gelişimine dair kapsamlı bilgiler sundu. Alpay, Tokat futbolunun geleceği ve futbol okulunun işleyişi hakkında önemli detaylar paylaşırken, Tokat’ın genç yeteneklerine ve altyapı yatırımlarına verdiği önemi vurguladı.Tokat Belediye Plevnespor'un Gençlik Gelişim Sorumlusu Ve Altyapı Koordinatörü Hakan Alpay (2)Alpay, konuşmasına teşekkür ederek başladı: “Buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ederim. Altyapının ve gençlerin abisi olarak, bir basın mensubu olarak sürekli yanınızdayız. Çocuklarla olan diyaloğunuz oldukça hoşumuza gidiyor. Çocukların yüzlerinin gülmesi gerçekten güzel bir şey.” dedi.

Göreve gelir gelmez, Tokat Belediye Plevnespor futbol okulunu açtıklarını belirten Alpay, futbol okulunun hafta içi Salı ve Perşembe günleri sabah 09:30 ile 11:30 arasında, okul döneminde ise Cumartesi ve Pazar günleri devam edeceğini söyledi. Alpay, futbol okulunun yıl boyunca, 12 ay kesintisiz olarak süreceğini vurguladı. Bu programın, genç yeteneklerin sürekli gelişim göstermelerini ve sporun bir yaşam tarzı haline gelmelerini amaçladığını belirtti.Tokat Belediye Plevnespor'un Gençlik Gelişim Sorumlusu Ve Altyapı Koordinatörü Hakan Alpay (3)Yeni yönetimle birlikte altyapı koordinatörlüğüne başladıklarını çocuklar ve gençlerle düzenli antrenmanlar yaptıklarını belirten Alpay, “Bu çalışmaların meyvesi hemen alınmayacak; uzun sürecek. Karşılığını yıllar sonra göreceğiz.” dedi. Alpay, altyapı çalışmalarının Tokat’ın genç sporcularına uzun vadede büyük katkı sağlayacağını ve bu süreçte sabır ve emek gerektireceğini ifade etti. Tokat’ta emek veren hocaların ve spor adamlarının da mutlu olduğunu vurgulayan Alpay, “Yetiştirdiğimiz çocuklarla birçok sporcunun güzel yerlerde olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. İnşallah şehre faydalı olmaya çalışacağız. Altyapıda ciddi bir değişim olacak. Eleştiri yerine övgüyü tercih ediyoruz. Egodan ve kibirden uzak, alt yapıya hizmet etmek istiyoruz.” dedi.Tokat Belediye Plevnespor'un Gençlik Gelişim Sorumlusu Ve Altyapı Koordinatörü Hakan Alpay (4)Tokat Belediye Plevnespor'un Gençlik Gelişim Sorumlusu Ve Altyapı Koordinatörü Hakan Alpay (5)Alpay, Tokat’ın yanı sıra çevre şehirlerde de gelecek sporcularla çalıştıklarını belirtti. “Oynamak isteyen ve saha şansı bulmak isteyen herkese kapımız açık. Belediye başkanımız Kemal Bey, başkan yardımcılarımız Recep Bey, kulüp başkanımız Ahmet Akcan Bey ve yöneticilerimiz çocuklar ve gençler için her şeyin önemli olduğunu vurguluyorlar ve ellerinden gelen desteği veriyorlar.” dedi. Alpay, bu düzenli çalışmalardan dolayı çok memnun olduklarını da ekledi.

Altyapıda altı hoca olacağını ve şu anda 4 hocanın görevde olduğunu belirten Alpay, diğer hocaların yakında göreve başlayacağını ifade etti. Tokatspor döneminde altyapıda 200-250 öğrenci olduğunu hatırlatan Alpay, bu başarıyı yeniden yakalamayı hedeflediklerini ve her kategoride akademi liginde yer almayı planladıklarını söyledi. “Amacımız, buradan A takımı için hazır oyuncular yetiştirmek. Son dönemde Tokatspor’daki çocuklar çok iyi yerlerde oynuyorlar. 5-6 tanesi oldukça başarılı.” dedi.

Alpay, altyapının sadece sportif değil, sosyal gelişim açısından da önemli olduğunu vurgulayarak, “Teknoloji çağındayız; teknolojinin faydaları olduğu kadar zararları da var. Biz, çocukları zararlı alışkanlıklardan kurtarıp, yeşil sahalarda iyi bir futbolcu veya sporcu olmaları için yönlendirmeyi hedefliyoruz. İyi bir seyirci, yönetici veya bilinçli bir taraftar olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.Tokat Belediye Plevnespor'un Gençlik Gelişim Sorumlusu Ve Altyapı Koordinatörü Hakan Alpay (6)Tokat Belediye Plevnespor'un Gençlik Gelişim Sorumlusu Ve Altyapı Koordinatörü Hakan Alpay (7)Sosyal medyada yaşanan problemler nedeniyle oyuncuları davet ettiklerini ve Uzunburun’da antrenmanlar düzenlediklerini belirten Alpay, “2006 doğumlu ve üzerindeki oyuncular için hafta içi her gün saat 16:30 ile 18:30 arasında antrenman yapıyoruz.” dedi. Bu yıl Tokat Belediye Plevnespor olarak 5 kategoride akademi ligine katılacaklarını duyuran Alpay, yönetim olarak aldıkları kararla U-17 ve U-19 bölgesel gelişim ligine, U-16’nın ise gelişim ligine katılacağını açıkladı. Ayrıca, U-11, U-12, U-13, U-14 ve U-15 liglerinde de yer alacaklarını söyledi.Tokat Belediye Plevnespor'un Gençlik Gelişim Sorumlusu Ve Altyapı Koordinatörü Hakan Alpay (8)Son olarak, Alpay, genç sporculara destek olunması çağrısında bulunarak, maçlarda ve tribünlerde dengeli bir destek verilmesini istedi. “Çocukların güzel anlarını birlikte paylaşarak, onlara büyük bir anı bırakabilirsiniz. Tezahürat etsinler ama dengeli bir destek olsun. Bazen bilinçsiz seyircilerle karşılaşabiliyoruz; bu nedenle duyarlı seyircileri Uzunburun’a bekliyoruz. Maçlarımıza da katılmanızı, yanımızda olmanızı bekliyoruz.” dedi.Tokat Belediye Plevnespor'un Gençlik Gelişim Sorumlusu Ve Altyapı Koordinatörü Hakan Alpay (1)

Editör: Mustafa Işık