Konfederasyon, 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin, sivil toplum kuruluşlarının ve medyanın birlik içinde hareket ederek hainlere karşı durduğunu vurguladı. 
HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “15 Temmuz gecesi, 251 vatandaş şehit düşerken, 2.301 vatandaş ise gazi olmuştur. HAK-İŞ, bu direnişte önemli bir rol oynayarak ilk sokağa çıkanlardan biri olmuş ve darbecilere karşı mücadele etmiştir. HAK-İŞ üyesi Ahmet Özsoy, Ali Karslı, Celalettin İbiş ve Hakan Gülşen şehit olurken, birçok üye de gazi olmuştur. HAK-İŞ, darbe girişiminde bulunan hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederek 26 gün boyunca demokrasi nöbetlerinde yer almıştır. Konfederasyon, 15 Temmuz bilincini ulusal ve uluslararası arenada düzenlediği etkinliklerle canlı tutmaya devam etmektedir. HAK-İŞ, "15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız" ilkesini benimseyerek, bu yıl da "Türkiye Aşkına" sloganıyla şehitleri anmış ve demokrasiye olan bağlılığını vurgulamıştır. Yönetim Kurulu ve tüm teşkilat, 15 Temmuz şehitlerini Ankara Karşıyaka Mezarlığı'ndaki 15 Temmuz Şehitliği'nde dualarla anmıştır. HAK-İŞ, Türkiye'yi işgal girişimine karşı kahramanca direnen tüm şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve gazilere şifa dilemiştir. "Milletimizin başı sağ olsun" denilerek, şehitler ve gaziler minnetle anılmıştır.” 

Üniversite mezunu kadın çiftçi,  70 küçükbaşla hayvancılığa adım attı! Üniversite mezunu kadın çiftçi,  70 küçükbaşla hayvancılığa adım attı!

Editör: Elvan Mert