Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, son günlerde bazı medya organlarında yayımlanan "çeyrek ve gram altınların üretiminin durdurulduğu" yönündeki iddiaların asılsız olduğunu duyurdu. Kurum, Cumhuriyet altınları ve gram altınların üretiminde herhangi bir değişiklik yapılmadığını vurguladı.

Darphane'nin açıklamasında, 22 ayar Cumhuriyet altınlarının (çeyrek, yarım, tam ve benzeri) üretiminde bir aksama olmadığını belirtti. Ayrıca, piyasada gram altın olarak bilinen 24 ayar altınların, asgari 1 gram ve azami 100 gram olmak üzere Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş rafineriler tarafından üretilmeye devam edeceği ifade edildi. Bu nedenle, üretimle ilgili yayılan haberlerin kaynağından teyit edilmeden paylaşıldığı ve manipülatif içerikli olabileceği uyarısında bulunuldu.

Tokat Vakfı 2024-2025 eğitim öğretim yılı burs başvuruları başladı! Tokat Vakfı 2024-2025 eğitim öğretim yılı burs başvuruları başladı!

Darphane, vatandaşların resmi açıklamaları ve güvenilir kaynakları takip etmelerini tavsiye ederek, doğruluğu şüpheli haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Muhabir: Nuray Uluözlü