İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla seramik ve ipek kumaşlara ekolojik baskı yaptılar İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla seramik ve ipek kumaşlara ekolojik baskı yaptılar

Haber: Mustafa Işık

2024-2025 eğitim-öğretim yılı, tüm yurtta olduğu gibi Tokat’ta da büyük coşkuyla başladı. Tokat’ın köklü eğitim kurumlarından Gaziosmanpaşa Lisesi (G.O.P), yeni kayıt olan öğrencilerini okulun bahçesinde düzenlenen anlamlı bir etkinlikle karşıladı. 

Öğrenciler Alkışlarla Karşılandı
G.O.P Lisesi’nde bu sene eğitim görecek öğrenciler, alkışlarla karşılanarak büyük bir coşkuya ortak oldu. Mevcut öğrenciler, okulun bahçesinde koridor oluşturdu ve isimleri okunan yeni öğrenciler alkışlarla bu koridordan geçti. Okulun ilk gününde yaşanan bu unutulmaz an, öğrencilerin yüzlerindeki heyecan ve mutluluğa yansıdı.G.o.p Lisesi’nde Yeni Öğrenciler Alkışlarla Karşılandı (8)G.o.p Lisesi’nde Yeni Öğrenciler Alkışlarla Karşılandı (10)G.o.p Lisesi’nde Yeni Öğrenciler Alkışlarla Karşılandı (9)Programda Gaziosmanpaşa Lisesi Müdürü Ramazan Atlı’nın Konuşması
Daha sonra öğrenciler ve katılımcılar, okulun konferans salonunda yeni eğitim-öğretim yılına dair özel bir programa katıldı. Programa G.O.P Lisesi Müdürü Ramazan Atlı, Gaziosmanpaşa Lisesi Mezunları Derneği (GOPMED) Başkanı Av. Melih Yardımcı, dernek üyelerinden Dr. Mete Bayburtlu ve Ramazan Çakmak, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve bu yıl Ankara Tıp Fakültesi'ni kazanan başarılı öğrenci Ömercan Durna katılım sağladı.G.o.p Lisesi’nde Yeni Öğrenciler Alkışlarla Karşılandı (5)Müdür Ramazan Atlı, konuşmasında öğrencilere ve öğretmenlere hitap ederek, "Geleceğin mimarı kıymetli öğretmen arkadaşlarım, öğrencilerimizi inanç ve kararlılıkla geleceğe hazırlamak vaktidir. Eğitim, uzun ve meşakkatli bir yolculuktur, ancak aynı zamanda kutlu bir yolculuktur. Gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlamak için hepimizin heyecan ve enerji dolu olduğunu biliyorum." sözlerini dile getirdi.

Atlı, ayrıca tüm öğretmenlere ve idarecilere teşekkür ederek, okulun yeni eğitim-öğretim yılına eksiksiz bir şekilde hazırlanmasında gösterilen çabaları da vurguladı. Öğrencilere yönelik konuşmasında ise gençlere kendilerine ve milletlerine inanmalarını, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan her zaman gurur duymalarını öğütledi. Atlı, "Sizlerden ufkunuzu geniş, merakınızı canlı, kalbinizi temiz, vicdanınızı önde tutmanızı bekliyorum. Kimsenin içinizdeki heyecanı örselemesine müsaade etmeyin." dedi.G.o.p Lisesi’nde Yeni Öğrenciler Alkışlarla Karşılandı (4)Gaziosmanpaşa Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Av. Melih Yardımcı'dan Anlamlı Konuşma
Gaziosmanpaşa Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Av. Melih Yardımcı, 9 Eylül'de gerçekleştirilen eğitim-öğretim yılının açılış töreninde anlamlı bir konuşma yaptı.  Konuşmasına, Gaziosmanpaşa Lisesi ile olan bağını anlatarak başlayan Yardımcı, "Çok fazla zaman geçmedi, neredeyse 40 yıl oldu. 1985 yılında ben de bu liseden mezun oldum." dedi. Lise yıllarının ardından Ankara Üniversitesi’ne devam ettiğini belirten Yardımcı, mezuniyet sonrası serbest avukatlık kariyerine adım attığını vurguladı.

"Tokat Barosu'na Üç Dönem Başkanlık Yaptım"
Meslek hayatına dair bilgiler de veren Av. Yardımcı, Tokat'ta üç dönem Baro Başkanlığı yaptığını ifade etti. Şu anda Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Yardımcı, hukuk alanında önemli sorumluluklar üstlenmeye devam ettiğini belirtti.G.o.p Lisesi’nde Yeni Öğrenciler Alkışlarla Karşılandı (6)"Bugün Türk Tarihi İçin Çok Anlamlı Bir Gün"
Av. Melih Yardımcı, konuşmasında 9 Eylül'ün sadece eğitim öğretim yılının açılışı değil, aynı zamanda Türk tarihi açısından büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizdi. Bugün İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, bu anlamlı günde öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yardımcı, kendisine bu fırsatı tanıyan okul müdürü ve idarecilere teşekkür etti.

Ankara Tıp Fakültesi'ni kazanan başarılı öğrenci Ömercan Durna başarı dileklerini ileterek Gaziosmanpaşa Liseli (G.O.P) olmak bir ayrıcalık olduğunu belirtti.G.o.p Lisesi’nde Yeni Öğrenciler Alkışlarla Karşılandı (12)Konuşmaların ardından öğretmenler ve öğrenciler ders başı yaptı.

G.o.p Lisesi’nde Yeni Öğrenciler Alkışlarla Karşılandı (1)G.o.p Lisesi’nde Yeni Öğrenciler Alkışlarla Karşılandı (3)G.o.p Lisesi’nde Yeni Öğrenciler Alkışlarla Karşılandı (2)G.o.p Lisesi’nde Yeni Öğrenciler Alkışlarla Karşılandı (7)G.o.p Lisesi’nde Yeni Öğrenciler Alkışlarla Karşılandı (11)G.o.p Lisesi’nde Yeni Öğrenciler Alkışlarla Karşılandı (13)G.o.p Lisesi’nde Yeni Öğrenciler Alkışlarla Karşılandı (14)

Editör: Mustafa Işık