Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından doğaya keneyle mücadele için sülün ve keklik salımı yapılarak avcı ve vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.

Karadeniz Bölgesi’nde yaz aylarının korkulu rüyası olan Kırım-Kongo kanamalı ateşi hastalığına sebep olan kenelerle mücadelede önemli bir yere sahip kekliklerin doğaya salınımı gerçekleştirildi. Giresun’un Bulancak ilçesi kırsalında yapılan sülün ve keklik salımıyla ilgili bilgi veren Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Ali Hıdır, “2002 yılından bu yana 15 bin keklik, 15 bin civarında sülün olmak üzere toplamda 30 bine yakın kanatlı salınımı gerçekleştirildi. Özellikle iç kısımlarda keneyle mücadelede, kekliklerin doğaya salınımı bu manada önemli bir yere sahip. Yine bine yakın Beç Tavuğu salınımını gerçekleştirdik. Bu yıl özellikle bin tane anaç olmak üzere sülün salınımı, 300 tane keklik salınımı şuan itibariyle gerçekleştirmiş bulunmaktayız. İlerleyen yıllarda da bu salınımlar artarak devam edecek” dedi.

Avcılara ve vatandaşlara uyarılarda da bulunan Hıdır, “Özellikle denize yakası bulunan ilçelerimizde geçmişte görülen sülünü tekrar canlandırmaya çalışıyoruz. Bizim özellikle avcılarımızdan ve vatandaşlardan istediğimiz salım gerçekleştirdiğimiz Bulancak’ın Dikmen, Aktepe ve Kızılot bölgeleri ile Piraziz’in Nefsi bölgelerinde daha dikkatli olmaları ve gördükleri yerlerde kuşların yuvalarına dokunmamalarını önemle rica ediyoruz” diye konuştu.