Estetikte sahte ürün tehlikesi: Ölümle sonuçlanan vakalar oluşabiliyor Estetikte sahte ürün tehlikesi: Ölümle sonuçlanan vakalar oluşabiliyor

Meme kanseri, kadınlarda en sık görülen kanser türleri arasında yer alıyor ve tedavi edilmediğinde ölüme yol açabiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. H. Ahmet Sümbül, bu önemli hastalık hakkında uyarılarda bulunarak, erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurguladı.

"40-69 yaş arasındaki tüm kadınları, iki yılda bir mamografi çektirmeye davet ediyoruz." diyen Dr. Sümbül, bu taramaların KETEM birimlerinde ücretsiz olarak yapıldığını belirtti. Meme kanserinde erken teşhisin tedavi başarısını artırdığını ve yaşam süresini uzattığını söyleyen uzman doktor, "Erken teşhis hayat kurtarır." diyerek, özellikle risk grubundaki kadınların düzenli kontrollerini aksatmamaları gerektiğini ifade etti.Whatsapp Image 2024 10 11 At 14.52.09KETEM birimleri, meme kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı erken teşhis ve tarama hizmetleri sunarak halk sağlığına katkı sağlıyor. Dr. Sümbül, toplumun bu konuda daha bilinçli olması gerektiğine dikkat çekerek, her kadının bu fırsatı değerlendirmesini tavsiye etti.

Editör: Mustafa Işık