Fenerbahçe, 2014 yılından bu yana devam eden şampiyonluk hasretini dindirmek amacıyla büyük umutlarla takımın başına Jose Mourinho'yu getirmişti. Ancak Portekizli teknik adam, sezonun ilk 6 haftası itibarıyla beklentilerin altında bir performans sergiledi. Sarı-lacivertli ekip, Süper Lig'de 6. hafta itibarıyla lider Galatasaray'ın 5 puan gerisine düştü. Mourinho'nun performansı, geçen sezon takımı çalıştıran İsmail Kartal'ın gerisinde kaldı.

Kartal'ın Ardında Kaldı

Geçen sezon Fenerbahçe'yi çalıştıran İsmail Kartal, sarı-lacivertli takımı 99 puanla Süper Lig'de ikinci sıraya taşımış ve yalnızca 1 yenilgi almıştı. Kartal'ın yönetiminde Fenerbahçe, sezon boyunca etkileyici bir performans sergileyerek sadece Trabzonspor'a mağlup olmuştu. Bununla birlikte sezon sonunda sürpriz bir kararla Kartal'la yollar ayrılmış ve takımın başına Jose Mourinho getirilmişti.

Mourinho'dan beklenen başarı, şu ana kadar gerçekleşmedi. Portekizli teknik adam yönetiminde Fenerbahçe, ligde 6 karşılaşmada 13 puan toplayarak lider Galatasaray’ın 5 puan gerisine düştü. Geçen sezon Kartal döneminde aynı sürede 6'da 6 yapan sarı-lacivertliler, bu sezon Mourinho ile 2 puan kaybetti.

Maliye'den Beyan Denetimi: Yüzde 20 Fark İzaha Çağrılacak Maliye'den Beyan Denetimi: Yüzde 20 Fark İzaha Çağrılacak

Gol Sayıları ve Savunma Performansı

Geçen sezon İsmail Kartal'ın yönetimindeki Fenerbahçe, ilk 6 maçta 13 gol atarken sadece 3 gol yemişti. Bu sezon ise Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, aynı periyotta 14 gol atmasına rağmen savunma anlamında daha zayıf kaldı ve kalesinde 5 gol gördü. Bu tablo, Fenerbahçe taraftarında endişe yaratırken Mourinho’nun takımı toparlayıp toparlayamayacağı merak konusu.

Muhabir: Esengül İşleroğlu