Borsa İstanbul'dan Geçici Duraklatma

Oba Makarna’nın Sakarya fabrikasında yaşanan üzücü olay, şirketin hisse senetlerinde de bir duraklamaya neden oldu. Borsa İstanbul tarafından KAP’a yapılan açıklamada, “OBAMS.E işlem sırası, şirketten istenen özel durum açıklaması KAP'ta yayınlanıncaya kadar geçici olarak işleme kapatılmıştır” ifadeleri yer aldı. Şirketin yapacağı resmi açıklama beklenirken, yatırımcılar gelişmeleri dikkatle takip ediyor.

Şirketten İlk Açıklama Geldi

Oba Makarna, patlamanın ardından yaptığı açıklamada, tesisin depolama kısmında meydana gelen patlamanın üretim süreçlerinde uzun süreli bir aksamaya neden olmayacağını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, “Önceliğimiz yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşmasıdır. Bu süreçte Gaziantep fabrikamızda üretim olağan akışıyla devam edecektir” denildi. Ayrıca, yaralı işçilerin sağlık durumuyla ilgili umutlu olduklarını belirten şirket, en kısa sürede kamuoyuna iyi haberler paylaşmak istediklerini bildirdi.

DGS Tercih İşlemleri Başladı: Son Gün 24 Eylül DGS Tercih İşlemleri Başladı: Son Gün 24 Eylül

Üretim Devam Ediyor

Oba Makarna, patlamanın sadece Sakarya tesisindeki depolama bölümünde meydana geldiğini, Gaziantep fabrikasında ise üretimin normal seyrinde sürdüğünü belirtti. Şirketin açıklaması, üretimde büyük bir aksama olmayacağı yönündeki beklentileri doğruladı. Yaralı işçilerin durumuyla ilgili olarak da sağlık ekiplerinin müdahalelerinin sürdüğü ifade edildi.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer