Portekiz ve Fransa'nın karşı karşıya geleceği çeyrek final maçı, 5 Temmuz Cuma günü Hamburg’daki Volkspark Stadı’nda oynanacak. Karşılaşmanın başlama saati 22.00 ve mücadele TRT 1 ekranlarından ve TRT Tabii uygulaması üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Maçı İngiliz hakem Michael Oliver yönetecek.

Fransa, turnuvanın favorileri arasında gösterilse de grup aşamasında beklentilerin altında bir performans sergiledi. D Grubu'nda Avusturya, Hollanda ve Polonya ile mücadele eden Fransa, 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan toplayarak gruptan ikinci sırada çıktı. Üst tura yükselen Fransa, son 16 turunda Belçika'yı 1-0 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Fransa, turnuvada şu ana kadar 2 gol atarken, kalesinde sadece 1 gol gördü.

Portekiz ise F Grubu'nu 2 galibiyet ve 1 yenilgiyle lider tamamladı. Türkiye ile aynı grupta yer alan Portekiz, üç maçta 5 gol atıp kalesinde 3 gol gördü. Son 16 turunda Slovenya ile karşılaşan Portekiz, normal süresi ve uzatma dakikaları berabere biten maçta, penaltı atışlarında rakibine üstünlük kurarak çeyrek finale yükseldi.

İki takım tarihlerinde 28 kez karşı karşıya geldi ve bu maçların 19’unu Fransa kazandı. Portekiz ise sadece 6 kez galip gelirken, 3 maç berabere sonuçlandı. Fransa’nın 52 golüne karşılık Portekiz 31 golle cevap verebildi. Bu eşleşmede kazanan takım, İspanya - Almanya maçının galibi ile yarı finalde karşılaşacak.

Portekiz'in muhtemel 11’i: Diogo Costa, Joao Cancelo, Pepe, Ruben Dias, Nuno Mendes, Bruno Fernandes, Joao Palhinha, Vitinha, Diogo Jota, Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva. Fransa'nın muhtemel 11’i: Mike Maignan, Jules Kounde, William Saliba, Dayot Upamecano, Theo Hernandez, N’Golo Kante, Aurelien Tchouameni, Antoine Griezmann, Ousmane Dembele, Marcus Thuram, Kylian Mbappe.

Serkan Özbalta: “Gol atma noktasında eksiklik yaşıyoruz” Serkan Özbalta: “Gol atma noktasında eksiklik yaşıyoruz”

Turnuvanın sonuna yaklaşırken, Avrupa’nın en iyi takımları yarı finale çıkmak için kıyasıya mücadele ediyor. Portekiz ve Fransa arasındaki bu heyecan verici maç, futbolseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Editör: Haber Merkezi