Ankara Etimesgut Belediyesi tarafından bu yıl 24.’sü düzenlenen ‘Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’ kapsamında Tokatlılar temsil günü yapılacak. Başkent Tokatlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (BAŞTEK) Başkanı İbrahim Ocak bu kapsamda Tokatlıları Ankara’da gerçekleşecek festivale davet etti. Festivalde ünlü isimlerin yanı sıra yurt dışından dans ve müzik grupları da sahne alacak.

FESTİVAL BİRLİKTELİĞİ

Pandemi nedeniyle festivale iki yıl ara verdiklerini belirten Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, festivalin büyük Türk dünyası ve Anadolu’yu buluşturduğunu ifade etti. Demirel, “Bu festival bu toy, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize katkı sağlamaktadır. Bu festivalle kültürümüze, sanatımıza, bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkıyoruz” dedi.

BAŞKAN OCAK’TAN DAVET

BAŞTEK Derneği Başkanı İbrahim Ocak, sosyal medyada yaptığı duyuruda, “Çok kıymetli hemşerim, Etimesgut Belediyesi Tarafından düzenlenen Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivalindeki 28 Ağustos akşam Tokat temsil günümüzde sizi yanımızda görmekten mutluluk duyacağız. Sizinde bizi yalnız bırakmayacağınız inancıyla, selam ve dua ile...” ifadelerini kullandı.

28 Ağustos’ta etkinliğe katılacaklar ise şöyle: Ankara Etimesgutlular Derneği, Başkent Tokatlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, BİSAV Balkan Göçmenleri İktisadi Araştırma ve Sosyal Yardım Vakfı (BİSAV), Sanatçı Elif Buse Doğan