Dün akşamki Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan kaosta Fenerbahçeli oyuncuları saldırılardan koruması ile gündeme gelen Trabzonspor'lu oyuncu Evren Eren Elmalı'ya dari detaylar merak ediliyor. Peki, Eren Elmalı kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi, hangi takımlarda oynadı? İşte detaylar...

Eren Elmalı kimdir?

İstanbul doğumlu sol bek oyuncusu olan Evren Eren Elmalı, 7 Temmuz 2000 tarihinde dünyaya gözlerini açtı. Futbol kariyerine Kartalspor'da başlayan genç yetenek, 2011 yılında bu kulübün altyapısında forma giymeye başladı. Daha sonra ise Kasımpaşa altyapısına transfer oldu ve burada 7 yılını geçirdi. Ağustos 2018'de Kasımpaşa'ya katılan Eren, Temmuz 2019'da profesyonel oldu ve 2019-2020 sezonunu TFF 3. Lig takımlarından Silivrispor'da kiralık olarak geçirdi. Ancak bu dönemde skor katkısı sağlayamadı.

2020-2021 sezonunda Kasımpaşa'ya geri dönen Eren Elmalı, süre almakta zorlanarak sınırlı sayıda maçta forma şansı bulabildi. Ancak 2021-2022 sezonunda Kasımpaşa'nın sol bek transferi yapmaması üzerine Eren, takımın önemli oyuncularından biri haline geldi. Ayrıca milli formayı da giyme başarısı gösterdi ve Uluslar Ligi'nde Litvanya karşısında forma giydi. 

Eren Elmalı Trabzonspor'a ne zaman transfer oldu?

Trabzonspor, 2023 yılının ortalarında Eren Elmalı transferi için Kasımpaşa'ya 3.6 milyon Euro ödemiş ve oyuncuyla 5 yıllık kontrat yapmıştı.

Eren Elmalı neden gündemde?

Öte yandan, Eren Elmalı'nın ismi dün Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki maçta ortaya çıkan gerginliklerle anıldı. Güvelik güçlerinin önlemekte zorlandığı olaylar sonrası soyunma odasına gitmeye çalışan Fenerbahçeli futbolcuları, Trabzonspor'un savunma oyuncuu Eren Elmalı korumaya çalıştı. Kendisini taraftarların önüne atan ve sarı-lacivertlilerin tünele girmesine yardımcı olan Eren Elmalı'nın hareketi, gündem oldu.

Eren Elmalı kaç yaşında, nereli, evli mi?

Eren Elmalı'nın doğum tarihi olan 7 Temmuz 2000'e dayanarak hesaplandığında, genç yetenek 24 yaşındadır. İstanbul'da doğan Eren Elmalı, bekar ve futbol kariyerinde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.