Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın ve yayın organlarında yer alan "Emeklilerin banka hesaplarına inceleme başlatıldı, son 5 yıl geriye dönük kontrol ediliyor" şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

BİK Samsun Bölge Müdürü Nedim Engin’den Tokat basınına ziyaret BİK Samsun Bölge Müdürü Nedim Engin’den Tokat basınına ziyaret

İnceleme İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bazı emeklilerin banka hesaplarının üçüncü şahıslar veya şirketler tarafından kullanıldığına dair bulgulara ulaştığı yönündeki iddiaların asılsız olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Bakanlıkça, emeklilerin banka hesaplarına yönelik herhangi bir inceleme başlatılmamıştır" denildi.

Asılsız İddialara İtibar Etmeyin

Ayrıca, emeklilerin banka hesaplarına dair yürütüldüğü iddia edilen herhangi bir inceleme süreci olmadığı belirtilerek, kamuoyunu yanıltıcı ve manipülatif bilgilerin dikkate alınmaması gerektiği ifade edildi. İlgili iddiaların, halkı yanlış yönlendirmek amacıyla ortaya atıldığı ve doğru olmadığı bir kez daha hatırlatıldı.

Kamuoyuna yapılan bu uyarıda, vatandaşların yalnızca resmi açıklamalara itibar etmeleri ve manipülatif iddialardan kaçınmaları gerektiğinin altı çizildi.

Muhabir: Esengül İşleroğlu