Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2024 yılı Temmuz dönemi zam farkları 26 Temmuz 2024 tarihinde ödenecek. Bu kapsamda toplam 2 milyon 441 bin 795 kişinin aylıklarında oluşan fark tutarları, hesaplarına yatırılacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 5510 sayılı Kanunun 4/1-(c) (Emekli Sandığı) bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan kişilerin, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde aylıklarında oluşan fark tutarlarının hesaplarına yatırılacağı belirtildi. Ödemeler, aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerindeki hesaplara gönderilerek 26 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Narin'e Arkadan Sarılıp Kollarıyla Boğmuş! Narin'e Arkadan Sarılıp Kollarıyla Boğmuş!

Aylıklarını her ay alan emeklilere Temmuz ayı olmak üzere 1 aylık maaş farkı ödenecektir. Üç aylık dönemler halinde maaş alanlar için ise ödeme detayları şu şekilde olacak:

Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde aylık alanlar için Temmuz ayı olmak üzere 1 aylık maaş farkı ödenecek.
Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde aylık alanlara Temmuz ve Ağustos ayları olmak üzere 2 aylık maaş farkı ödenecek.
Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde aylık alanlara Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları olmak üzere 3 aylık maaş farkı ödenecek.
Bu kapsamda toplam fark ödemesi tutarı 11 milyar TL olarak belirlendi. Bu ödeme, emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar için önemli bir destek sağlayacak. Emeklilerin zam farkları hesaplarına yatırıldıktan sonra, ilgili banka veya PTT şubelerinden çekilebilecek. Bu düzenleme ile emeklilerin ekonomik koşullarının iyileştirilmesi hedefleniyor.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer