Eskişehir’de özel bir sürücü kursunda direksiyon eğitmenliği yapan Taner Şide, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmelikle birlikte ehliyet almanın daha zor hale geleceğini ve eski usule göre sınavlara girmek isteyen adayların, 15 Ekim’e kadar kurslara kayıt yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Yeni Yönetmelik Yılbaşında Uygulanacak
Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’ henüz uygulamaya geçirilmedi, ancak yılbaşında yürürlüğe girmesi bekleniyor. Taner Şide, yeni düzenlemelerin ehliyet alma sürecini zorlaştıracağını vurguladı. Sınav sürelerinde, park etme manevralarında ve parkurlarda önemli değişikliklerin olacağını belirtti.Aw305110 01"Sınav Süresi 30 Dakikadan 40 Dakikaya Çıkıyor"
Taner Şide, sınav süresinin 30 dakikadan 40 dakikaya çıkartılacağını belirterek, "Aday, sınavı 30 dakikada tamamladığında komisyon başkanı, kalan 10 dakikayı tamamlamak için tura zorlayabilecek. Paralel parka ise yeni bir kural getirildi; adaylar, tek hamlede girmeli ve çıkarken dubalara ya da kaldırıma çarpmamalı." dedi.

Parkurda Değişiklikler ve Ekstra Zorluklar
Yeni düzenlemeye göre sınavlarda U dönüşü ve ani fren manevralarında da değişiklikler olacak. Şide, "Komisyon başkanları, artık parkurun herhangi bir noktasında ani fren yaptırabilecek. Ayrıca, sınav 2 farklı parkurda yapılacak, bu nedenle adaylar her iki parkurda da sınava girebilecek." diye konuştu.Aw305110 06

Dev otomobil markasında direksiyon sorunu: 1.7 milyon aracı geri çağırıyor! Dev otomobil markasında direksiyon sorunu: 1.7 milyon aracı geri çağırıyor!

Kayıt Süresi 45 Günü Bulabilir
Taner Şide, adayların eski yönetmelikle sınava girebilmeleri için en geç 15 Ekim’e kadar kurslara kayıt yaptırmaları gerektiğini vurguladı. "Kayıttan sınav gününe kadar geçen süre 45 günü bulabiliyor. Kasım ayında kayıt olan adaylar, sınava Ocak ayında gireceğinden dolayı yeni yönetmeliğe tabi olacaklar. Bu da sınavı daha zor hale getirecek." dedi.

Direksiyon eğitmeni Şide, yeni parkurlar ve değişen sınav kuralları nedeniyle ders sürelerinin de uzatılmasının gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: Mustafa Işık