Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 No'lu Şube Başkanı Şaban Ceylan, Fatih İlkokulu'nda bir kadın veli tarafından tehdit ve fiziki saldırıya uğrayan öğretmen E.D.’yi ziyaret etti. Öğretmenler odasında tüm öğretmenlerle bir araya gelerek süreci değerlendiren Ceylan, bu tür olaylara karşı sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.

"Eğitim Çalışanlarına Yönelik Şiddet Artıyor"
Ziyaret sırasında yaptığı açıklamada Başkan Ceylan, son zamanlarda eğitim çalışanlarına yönelik tehdit ve hakaret vakalarının artış gösterdiğine dikkat çekerek, "Her geçen gün bu tür olayların artması endişe verici. Eğitim çalışanlarımıza yönelik hakaret ve tehdide dur diyoruz. Yetkililerin bir an önce gereken önlemleri almasını bekliyoruz." dedi.Whatsapp Image 2024 09 17 At 12.36.28 (2)"Zorbalığı Şiddetle Kınıyoruz"
Ceylan, öğretmen E.D.’nin öğrencilerinin gözleri önünde velinin hakaretlerine ve tehditlerine maruz kaldığını belirterek, "Öğretmenimize hem manevi hem de fiziki şiddet uygulanmıştır. Öğretmenlik mesleğini küçümseyen bu zorba davranışı şiddetle kınıyoruz. Bu kişi bu cesareti nereden bulmaktadır?" diye konuştu.

"Hukuki Sürecin Takipçisi Olacağız"
Olayın polise intikal ettiğini ve Tokat Cumhuriyet Savcılığı'na bildirildiğini ifade eden Ceylan, "Okul idaresi ve şahit öğretmenler, saldırgan veliden şikayetçi olmuştur. Bu konunun hukuki olarak takipçisi olacağız. Eğitim çalışanlarımızın yanında olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz." şeklinde konuştu.Whatsapp Image 2024 09 17 At 12.36.28 (1)"TBMM ve Milli Eğitim Bakanlığı Gerekli Adımları Atmalı"
Ekim ayında TBMM gündemine gelecek olan Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) kapsamında eğitim çalışanlarının korunması gerektiğini savunan Ceylan, "Kişisel egolarını tatmin etmek isteyen bozuk karakterli insanlara karşı daha güvenli okullar ve eğitim çalışanlarını koruyacak düzenlemeler bekliyoruz. Okul Aile Birlikleri aracılığıyla velilerimize yönelik hassasiyet çalışmaları yapılmalı." dedi.

Hasan Can Kaya'nın Acı Günü: 'Pazarlıkçı Hala' Vefat Etti Hasan Can Kaya'nın Acı Günü: 'Pazarlıkçı Hala' Vefat Etti

"Eğitim Çalışanları Yalnız Değildir"
Eğitim-Bir-Sen Tokat Şubesi olarak öğretmen E.D.’ye her türlü desteği vereceklerini belirten Ceylan, "Kimse eğitim çalışanlarımızın yalnız olduğunu düşünmesin. Bu haksızlığı yapanlara karşı hukuki ve idari mücadelemiz sürecek." ifadeleriyle sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu.Whatsapp Image 2024 09 17 At 12.36.28

Editör: Mustafa Işık