Üç Grammy ödüllü Diddy, 30 yılı aşkın süredir müzik dünyasının en etkili isimlerinden biri olarak kabul edilirken, hakkında açılan davalar şöhretini ve ticari başarısını gölgede bıraktı. Ünlü prodüktör, eski sevgilisi Cassie Ventura'nın açtığı cinsel saldırı davasından kısa süre sonra, benzer suçlamalarla tekrar karşı karşıya kaldı. Sean 'Diddy' Combs, zorla alıkoyma, cinsel taciz ve fuhuş komplosu gibi ciddi suçlamalarla karşı karşıya. İddialar arasında Justin Bieber’ın da adı geçiyor ve Diddy suçlu bulunursa müebbet hapis cezası alabilir. Peki, Diddy olayı nedir?  Justin Bieber Diddy olayı ne? Sean Diddy Combs kimdir, ne yaptı? İşte detaylar...

Sean Diddy Combs kimdir, ne yaptı?

Sean "Diddy" Combs, 2024 yılının Mart ayında tutuklandı ve Brooklyn'deki Metropolitan Gözaltı Merkezi'nde tutuluyor. İddialara göre Diddy, zengin iş insanlarına yönelik sapkın eğlenceler düzenleyerek birçok kadını fuhuş amaçlı zorla alıkoydu ve bu kadınları cinsel ilişkiye zorladı. Suçlamalar arasında, Diddy'nin "Freak Offs" olarak adlandırılan partilerde kadınları uyuşturucu etkisi altında cinsel eylemlere katılmaya zorladığı ve onları tehdit ettiği yer alıyor.

Kurbanlar arasında ünlü isimlerin de bulunduğu bu skandal, özellikle Justin Bieber'ın adının da geçmesiyle daha da geniş çapta dikkat çekti. Bieber’ın, Diddy'nin ayarladığı bir organizasyonda cinsel istismara uğradığı ve bu olayın kaydedildiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Justin Bieber Diddy olayı ne?

İddialara göre, Justin Bieber, 18 yaşında olduğu dönemde, Diddy'nin düzenlediği partilerde cinsel istismara uğradı. Bu iddiaların üzerine, Bieber’ın yaşadıkları medyada geniş yer buldu. Sektörde zengin adamların para karşılığı cinsel ilişki için genç isimleri zorladığı belirtilirken, Bieber’ın da bu tür bir skandalın kurbanlarından biri olduğu ve Diddy ile kaseti bulunduğu iddia ediliyor.

Hukuki Süreç ve Yansımaları

Combs, hakkındaki suçlamaları reddederken, avukatı yaptığı açıklamada müvekkilinin "suçlamalardan korkmayan bir savaşçı" olduğunu belirtti. Ancak mahkeme, Combs’un kaçma riski taşıdığını öne sürerek kefalet taleplerini iki kez reddetti. Suçlu bulunması halinde ünlü prodüktör 15 yıldan müebbete kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir. Bu skandalların ardından birçok marka ve şirket, Diddy ile iş birliklerini sonlandırdı.

Köy meydanında sinema keyfi! Köy meydanında sinema keyfi!

Soruşturma Devam Ediyor

2024 yılında başlayan bu skandalın ardından, İç Güvenlik Bakanlığı da Diddy’nin mülklerine baskın düzenledi ve evlerinde ateşli silahlar ele geçirdi. Soruşturma halen devam ederken, Diddy'nin iş ve sanat dünyasındaki itibarı ciddi şekilde zedelenmiş durumda.

Muhabir: Esengül İşleroğlu