Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, HAK-İŞ'in 49'uncu kuruluş yıldönümü gala yemeğinde çalışma hayatı ve ekonomi üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Emeğe hürmet, alın terine saygı, hak ve adalet odaklı bir çalışma ortamı bu toprakların en temel değerleridir" dedi.

'Hak Odaklı Çalışma Hayatı'

Yılmaz, konuşmasında Türkiye’nin kalkınma politikalarının merkezinde adil ve eşitlikçi bir çalışma hayatı olduğunu vurguladı. "Daha adil ve eşitlikçi bir çalışma hayatı için sendikalarla sürekli istişare halindeyiz" diyen Yılmaz, bu sürecin Cumhurbaşkanı liderliğinde yürütüldüğünü belirtti.

'Bütçede Deprem İçin 1 Trilyon 28 Milyar Lira'

Yılmaz, 2025 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmelerinin başladığını hatırlatarak, 1 trilyon 28 milyar liranın deprem ve ilgili harcamalar için ayrıldığını açıkladı. Geçen yılın 960 milyar liralık harcaması güncellendiğinde, toplamda 2.6 trilyon liraya ulaştığını vurguladı. Bu kaynağın, en gelişmiş ekonomiler için bile büyük bir yük olduğunu söyledi.

Erbaa'da Salgın Riski! Yeni Kararlar Alındı Erbaa'da Salgın Riski! Yeni Kararlar Alındı

'Asgari Ücret Referans Değerdir'

Yılmaz, asgari ücretin bir referans değeri olduğunu ve bundan aşağı bir ücretin mümkün olmadığını belirtti. Asgari ücretin ortalama ücret değil, en düşük sınır olduğunu ifade eden Yılmaz, "Verilmesi önerilen ücret değil, bunun altına düşülmemesi gereken bir sınırdır" dedi.

'Tarihi Bir Adım Attık'

Yılmaz, asgari ücretin vergi dışı bırakılmasının önemine dikkat çekerek, "2025 yılında 810 milyar liradan kamu olarak vazgeçtik ve bu kaynak çalışanlarımıza asgari ücret istisnası olarak sağlandı" diye ekledi.

Kaynak: Milliyet