Pakistanlı Sufi lider ve manevi şifacı Çuf Çuf Hoca, özellikle Dum ve Dua uygulamalarıyla tanınmaktadır. Peki, Çuf Çuf Hoca kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Çuf çuf tarikatı hangi ülkede, neden gündemde? İşte detaylar...

Çuf Çuf Hoca kimdir?

Çuf Çuf Hoca olarak bilinen Haq Khatteb Hussain Ali, Pakistan'ın Murree şehrinde 6 Haziran 1979'da doğmuştur. Gerçek adıyla da tanınan bu Sufi lider ve manevi şifacı, özellikle Dum ve Dua adı verilen İslami üfleme ve dua uygulamalarıyla insanları iyileştirmesiyle tanınmaktadır. "Badshah Sarkar" lakabıyla da bilinir.

Çuf Çuf Hoca, özel üfleme teknikleri ve garip sesler çıkararak hastaları iyileştirdiği iddia edilir. Bu uygulamalar bazıları tarafından mucizevi olarak kabul edilirken, bazıları tarafından ise şüpheyle karşılanmaktadır. Binlerce müridi olduğu tahmin edilen Çuf Çuf Hoca'nın Pakistan'da bir tarikat merkezi bulunmaktadır ve dünya çapında birçok ülkeye seyahat etmektedir.

Çuf çuf tarikatı hangi ülkede?

Çuf Çuf Hoca'nın tarikatının merkezi Pakistan'ın Pencap Eyaleti'nde yer alırken, Türkiye'de de müridlerinin bulunduğu ancak resmi bir merkezinin olmadığı bilinmektedir.